Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Τόσο καιρό το κάναμε λάθος: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα μανταρίνια

Δεν είχαμε ιδέα!

20 Ιανουαρίου 2022 14:10
Τόσο καιρό το κάναμε λάθος: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα μανταρίνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μανταρίνι είναι ο καρπός της μανταρινιάς, ενός μικρού εσπεριδοειδούς δένδρου. Μαζί με το πορτοκάλι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα αρκετών.

Παρ' όλα αυτά τόσα χρόνια το ξεφλουδίζουμε λάθος, καθώς αγνοούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος, ο οποίος είναι πιο εύκολος.

Δείτε επίσης: Έκοψε πορτοκάλι και έριξε μέσα ένα αυγό - Αυτό που έφτιαξε θα σας τρελάνει

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες εσπεριδοειδών: η ομάδα των φτωχών σε καροτενοειδή που συμπεριλαμβάνει τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια και τα limes, η ομάδα που είναι πλούσια σε βιολαξανθίνη που συμπεριλαμβάνει τα πορτοκάλια και η ομάδα που είναι πλούσια σε β-κρυπτοξανθίνη, με κύριο εκπρόσωπο τα μανταρίνια.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μανταρινιών με τις πιο γνωστές να είναι: το συνηθισμένο μανταρίνι ή αλλιώς C. reticulata Blanco, το Satsuma μανταρίνι ή αλλιώς C. mishiu Marcovitch στην Ιαπωνία, η κλημεντίνη ή αλλιώς C. Clementina Hort. ex. Tan και οι υβριδικές ποικιλίες μανταρινιών.

Τα κυριότερα σάκχαρα που θα βρεις στο μανταρίνι είναι η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σουκρόζη, με κυριότερο οξύ το κιτρικό που συμβάλλει στην ολική οξύτητα κατά 85 - 90%.

Ο σωστός τρόπος ξεφλουδίσματος

Κόβουμε μία λεπτή φέτα φλούδας από την κορυφή του μανταρινιού, αφαιρούμε μία φέτα, βγάζουμε μαλακά την φλούδα από το υπόλοιπο φρούτο κι έχουμε ένα μανταρίνι σε λωρίδα, έτοιμο για φάγωμα.

μανταρίνια καθάρισμα σωστός τρόπος

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share