Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κολοκυθοτυρόπιτα: Μία αλλιώτικη πίτα που θα γίνει no1 στις προτιμήσεις σας

Του ονείρου!

8 Δεκεμβρίου 2021 16:40
Κολοκυθοτυρόπιτα: Μία αλλιώτικη πίτα που θα γίνει no1 στις προτιμήσεις σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι έχουμε μία αδυναμία στις πίτες, αφού είναι πεντανόστιμες, χορταστικές και μπορείς να τις φας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, είτε ως πρωινό είτε ως βραδυνό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη θεϊκή αλμυρή μπουγάτσα με τυρί φέτα.

Το ακόμα καλύτερο είναι όταν πειραματιζόμαστε με τις συνταγές στις πίτες και δημιουργούμε νέες γεύσεις, όπως αυτή η κολοκυθοτυρόπιτα, μία πιο εμπλουτισμένη συνταγή της κλασσικής κολοκυθόπιτας, που θα την λατρέψετε.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 500 ml κρύο ή χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
  • Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων (χειροποίητο φύλλο)
  • Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα των φύλλων (φύλλο σφολιάτας)

Για γέμιση

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ξερός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να φτιάξουμε το φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας.
  • Για γέμιση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη, τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε 30' για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα στύβουμε, για να βγάλουν κι άλλα υγρά και τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share