Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τραγανή και εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με θεϊκή γέμιση

Με τυρί φέτα και φύλλο κρούστας

7 Δεκεμβρίου 2021 13:53
Τραγανή και εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με θεϊκή γέμιση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πίτες είναι λατρεμένες και απολαμβάνουμε να τις μαγειρεύουμε στο σπίτι, αφού μοσχοβολούν και γεμίζουν το χώρο θαλπωρή και μαμαδίστικη μυρωδιά. Και αν θέλετε μια ακόμα πιο μαμαδίστικη πίτα, πρέπει να δκιμάσετε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή, που είναι ό,τι πρέπει για τα εορταστικά σας τραπέζια.

Οι μπουγάτσες είναι εξίσου θεσπέσιες και αγαπητές. Αλλά εκτός από γλυκειά, τι θα λέγατε για μια αλμυρή συνταγή μπουγάτσας με τυρί φέτα και φύλλο κρούστας;

Δείτε τη πιο εύκολη και γρήγορη, με απλά υλικά συνταγή για αλμυρή μπουγάτσα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

μπουγάτσα-1

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. λευκό τυρί ή φέτα
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι
  • 100 ml νερό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το γάλα να βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει κρέμα.
  • Όταν πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
  • Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνουμε το σπασμένο τυρί, το πιπέρι και τα αυγά.
  • Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το baking powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 38×32 εκατ. και στην μία πλευρά τοποθετούμε δύο φύλλα.
  • Στην απέναντι πλευρά βάζουμε ακόμα δύο φύλλα και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και λαδώνουμε με το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την χλιαρή κρέμα και την απλώνουμε με προσοχή να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα περνάμε με το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα διπλώνουμε ώστε να μην προεξέχουν.
  • Τα αλείφουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 180C μέχρι που να ροδίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share