Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021

Ρίχνει μαγειρική σόδα σε αυγά και τα βάζει στην κατσαρόλα - Θα το κάνετε αμέσως (Video)

Απίθανο τρικ

27 Οκτωβρίου 2021 13:03
Ρίχνει μαγειρική σόδα σε αυγά και τα βάζει στην κατσαρόλα - Θα το κάνετε αμέσως (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά είναι από τα φαγητά που μπορούν να… τρελάνουν τους μικρούς και τους μεγάλους, ενώ προσφέρει και σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα όταν θέλουμε να τα καθαρίσουμε.

Το κόλπο που παρουσιάζεται πιο κάτω στο βίντεο θα σας λύσει τα χέρια, μια και θα δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα αυγά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα πριν τα βράσετε, ενώ δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλάτι στα αυγά σας.

Δείτε το βίντεο:

Το κόλπο με τη βελόνα για να μην σπάσουν ποτέ ξανά τα βραστά αυγά σας

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βράζετε αυγά και τα μισά έχουν καταλήξει σπασμένα με το ασπράδι να ξεχειλίζει; Το κόλπο με τη βελόνα είναι αυτό που θα σας απαλλάξει από το άγχος του σπασμένου αυγού. Εκτός από αυτό το κόλπο όμως, υπάρχουν και μυστικά σχετικά με το βράσιμο, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. Πριν ρίξετε τα αυγά σας στην κατσαρόλα τρυπήστε την άκρη τους με μια βελόνα. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά κι εσείς θα έχετε ένα τέλειο βραστό αυγό.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μυστικά γύρω από τα αυγά.

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο

Πήρατε μόλις μία συσκευασία αυγά και είστε έτοιμοι να ανοίξειτε το ψυγείο και να τα τοποθετήσετε. Ένα λεπτό γιατί μπορεί να κάνεις κι εσύ το λάθος που κάνουμε όλοι! Πριν τα βγάλεις από τη χάρτινη συσκευασία τους και τα βάλεις στις ειδικές θήκες που έχει το ψυγείο καλό θα ήταν να σκεφτείς το λόγο που εξαρχής βρίσκονται σε αυτή. Ωστόσο, λάθη δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση των αυγών αλλά και στο μαγείρεμα, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το πού πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας. To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» θα πει στη βρετανική εφημερίδα The Sun η ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share