Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τεράστιος κίνδυνος: Σταματήστε να βάζετε αλάτι στα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

24 Οκτωβρίου 2020 15:34
Τεράστιος κίνδυνος: Σταματήστε να βάζετε αλάτι στα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Τα βραστά αυγά είναι ένα τρόφιμο το οποίο καταναλώνεται συνήθως σαν πρωινό μιας και είναι μια καθαρή πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που καταστρέφει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε εδώ γιατί είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός αυγών με μπέικον.

Ποιο είναι όμως αυτό το τραγικό λάθος που κάνουμε στα βραστά αυγά μας; Η προσθήκη αλατιού κι αυτό γιατί το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια ο συνδυασμός του με τα αυγά να "μπλοκάρει" την πρωτεΐνη στο να μεταβολιστεί σωστά από το σώμα μας. Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια και αφαιρέστε το αλάτι από το αγαπημένο αυτό τρόφιμο.

Άπλωσε αλεύρι στο τηγάνι και μετά έριξε δύο αυγά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Πριν όμως μπείτε στη διαδικασία του μαγειρέματος, δείτε εδώ πώς θα καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο.

Μετά από πολλές έρευνες για να καταφέρουμε να φτιάξουμε το τέλειο τηγανητό αυγό και φυσικά να αποφύγουμε το ενοχλητικό πιτσίλισμα του λαδιού, η λύση βρέθηκε και κρύβεται στο αλεύρι. Για να μην κολλήσουν τα αυγά σας λοιπόν στο τηγάνι ρίξτε στο καυτό λάδι λίγο αλεύρι!

Ο λόγος που δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά μελάτα τα αυγά σας - Κινδυνεύετε από...

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Αν σας αρέσει «μελάτο» το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια. Και μιας και μιλάμε για βραστά αυγά, δείτε εδώ το κόλπο με τη βελόνα για να μην σας σπάσουν ποτέ ξανά.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share