Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό

Το μυστικό που πρέπει να ξέρεις

18 Σεπτεμβρίου 2020 15:20
Έτσι θα πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται ένα βραστό αυγό χρειάζεται τέχνη και μαεστρία για να βγει τέλειο κι έτσι ακριβώς όπως το θέλουμε. Τα αυγά ως γνωστόν είναι ένα τρόφιμο που δεν λείπει από κανένα σπίτι καθώς μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, έχει αμέτρητους τρόπους μαγειρέματος, είναι έτοιμο πολύ γρήγορα και φυσικά έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 3 αυγά την ημέρα.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στα βραστά αυγά και θα δούμε πώς ακριβώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε το τέλειο βραστό αυγό, σύμφωνα πάντα με τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.

Πότε τα αυγά είναι έτοιμα όπως τα θέλουμε; Σφιχτά, μελάτα, κ.λ.π. Η απάντηση στην απορία σας βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να διαλέξετε την υφή που σας αρέσει και να μετρήσετε τα αντίστοιχα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό.

Με αυτό το τρόπο θα βράζετε πάντα σωστά τα αυγά σας!

Στα τρία λεπτά το ασπράδι δεν έχει πήξει και φυσικά ούτε και ο κρόκος.

Στα πέντε λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός ιδίως στο κέντρο του.

Στα έξι λεπτά το ασπράδι έχει πήξει και ο κρόκος αρχίζει να πήζει ολοκληρωτικά.

Στα επτά λεπτά ο κρόκος έχει ακόμα μερικά υγρά σημεία.

Στα οκτώ ο κρόκος έχει πήξει αλλά είναι ακόμα μαλακός.

Στα εννιά λεπτά ο κρόκος έχει πια αρχίσει να σκληραίνει.

Στα 11, 12 και 13 πια λεπτά το αυγό είναι εντελώς «σφιχτό»

Διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας υφή και αρχίστε το βράσιμο!

Ξεχάστε τα τηγανητά αυγά όπως τα ξέρατε - Η νέα μόδα τα θέλει σε... φακελάκι

Τα τηγανητά αυγά είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψουμε την πείνα μας, με ένα υλικό που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει «ασπροπρόσωπους» τις δύσκολες στιγμές. Εκτός όμως από εύκολη λύση είναι και άκρως θρεπτικά, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε τρία αυγά τη μέρα.

Εάν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο για να απολαύσετε το τηγανητό αυγό σας, ήρθε η στιγμή να δείτε το παρακάτω βίντεο, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίξτε το ασπράδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ και δημιουργήστε έναν κύκλο, μέχρι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Σαν να φτιάχνετε ομελέτα, δηλαδή. Όταν ψηθεί, ρίξτε στη μέση τον κρόκο και τυλίξτε το σαν έναν φάκελο. Αφήστε το λίγο να ψηθεί και αναποδογυρίστε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share