Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Ξεχωριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και χωρίς αβγά

Νοστιμότατο!

26 Σεπτεμβρίου 2021 14:09
Ξεχωριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και χωρίς αβγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν θέλετε να φτιάξετε κι ένα ξεχωριστό γλυκό, το Athensmagazine.gr σας μείς σας προτείνει αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου, με άρωμα καπουτσίνο. Δεν έχει αβγά, δεν θέλει ψήσιμο κι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε.

Tips: Το κόλπο που κάνει «παιχνιδάκι» στο ξεφλούδισμα των αβγών.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 200 γρ φρυγανιές
  • 200 ml καπουτσίνο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 ml βανίλια
  • βούτυρο - 50 g (1,76 oz)
  • 60 γρ. καπουτσίνο σε σκόνη
  • 500 ml κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ.μαύρη σοκολάτα
  • 150 ml υγρή κρέμα ζεστή

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη που θα σου θυμίσει τα γλυκά της μαμάς! Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο! Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γλυκό ψυγείου "brownies" με φράουλα.

Συστατικά για το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη:

Για την βάση

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα
  • 80 ml ζεστό γάλα

Για το γιαούρτι

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml παγωμένο νερό
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 20 φράουλες4 φέτες ανανά

Για το ζελέ

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 200 ml κρύο νερό

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25 *35
Βάζουμε δυο στρώσεις μπισκότα.

Για το γιαούρτι

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.

Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
Για το ζελέ

Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share