Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Γλυκό ψυγείου "brownies" με φράουλα - Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

3 Αυγούστου 2021 15:08
Γλυκό ψυγείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι απολαμβάνουμε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου, και αυτή η συνταγή για brownies θα σας ξετρελάνει. Δεν θα μείνει κανένας ασυγκίνητος. Η φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα, για αυτό όταν συνδυάζεται με σοκολάτα και μπαίνει στα γλυκά, το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Αν όμως δεν είναι της επιλογής σας, τότε δείτε εδώ ένα γλυκό με τσουρέκι και κρέμα.

Συστατικά:

  • 1 κουτί (15.25 oz) mix για cake φράουλας
  • 2 μεγάλα αυτά
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • ½ κούπα κομματάκια λευκής σοκολάτας, προεραιτικά

Γλάσο:

  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ γάλα πλήρες
  • ½ κ.σ βανίλια

Οδηγίες:

  • 1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • 2. Ψεκάστε ένα πυρέξ 9×13 με αντικολλητικό σπρέι.
  • 3. Σε ένα μπολ μέτριου μεγέθους, ανακατέψτε το mix φράουλας με τα αυγά το λάδι και τα κομματάκια σοκολάτας. Θα γίνει ένας πηχτός χυλός
  • 4. Απλώστε το χυλό ομοιόμορφα στο πυρέξ.
  • 5. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να δείτε να έχει ψηθεί καλά (ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί)
  • 6. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο με τη ζάχαρη το γάλα και τη βανίλια. Ρίξτε το πάνω από τα brownies και απλώστε το καλά με μια σπάτουλα. Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο για κόψιμο!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξεις!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.

Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share