Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 4 υλικά μόνο

Εύκολο και γρήγορο! Δοκιμάστε το...

19 Σεπτεμβρίου 2021 15:45
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 4 υλικά μόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά:

  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 600 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 500 γρ πτι μπερ με κακάο
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος

 Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα καλά.
  2. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και ρίχνουμε την μισή δόση.
  3. Μετά ξαναστρώνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε ξανά στο γάλα και ρίχνουμε την άλλη δόση.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και βάζουμε τα μπισκότα που μας έμειναν σε μικρά κομμάτια, το ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε στο γλυκό και είναι έτοιμο.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.
  2. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  6. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share