Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρυζόγαλο με κανέλα, το καλύτερο γλύκισμα!

Κλασσικό γλυκό

25 Αυγούστου 2021 15:35
Ρυζόγαλο με κανέλα, το καλύτερο γλύκισμα!

Οι πιο σκληροπυρηνικοί θα το φάμε ζεστό-ζεστό από την κατσαρόλα, οι υπόλοιποι αφού κρυώσει. Περί ρυζόγαλου ο λόγος φυσικά...

Υπάρχει μια μικρή παραλλαγή στην συνταγή που θα σε ενθουσιάσει! Δοκίμασε ρυζόγαλο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο (αυτό που χρησιμοποιούν στο ριζότο)
  • 1200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. πορτοκάλι ή λεμόνι (παίρνουμε τις φλούδες) ή 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση)
  • κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει αλλά να μην κοχλάζει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει. Αποσύρουμε, αφαιρούμε τις φλούδες και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο - Τέλειο για το καλοκαίρι!

Το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας και ανυπομονούμε ήδη για τις εξορμήσεις μας στην παραλία.
Ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να «σβήσουμε» τη ζέστη και να το απολαύσουμε ενώ παράλληλα ξεκουραζόμαστε από την δύσκολη εβδομάδα.

Το καλοκαίρι, δεν θέλουμε κάτι βαρύ, «λιγωτικό» αλλά κάτι ελαφρύ και δροσερό.

Ένα γευστικό μπισκοτογλυκό είναι ό,τι πρέπει. Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο μας έκανε κλικ.

Αφράτη, απαλή κρέμα, δροσερή γεύση και άρωμα από λεμόνι και μπισκότο για περισσότερη υφή.

Η συνταγή είναι απίθανη και το αποτέλεσμα θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.

Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι με το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 Εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο - Τέλειο για το καλοκαίρι

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο. Σε περίπτωση, όμως, που δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορεί να δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
  5. Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
  6. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.
  7. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share