Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Λαχταριστά καραμελωμένα πορτοκάλια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα!

29 Ιουλίου 2021 11:23
Λαχταριστά καραμελωμένα πορτοκάλια βουτηγμένα σε σοκολάτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολο γλύκισμα βουτηγμένο μέσα σε σοκολάτα που δύσκολα αντιστέκεσαι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια
  • 660 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα σε μία κατσαρόλα με κρύο νέρο, τόσο ώστε να καλύπτονται. Μόλις πάρει μία βράση τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικάσια άλλες δύο φορές.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να μην καούμε, και τα κόβουμε το καθένα σε οκτώ κάθετες φέτες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τρεις κούπες νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 1/2 - 1 1/2 ώρα, ανάλογα με την κουζίνα, ή μέχρι να πήξει το σιρόπι και τα πορτοκάλια να γίνουν ημιδιαφανή. Προσθέτουμε το ανθόνερο.

Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε αυτή τη φάση τα πορτοκάλια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για ένα μήνα σε αεροστεγές δοχείο.

Αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το σιρόπι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν.

Όταν είναι έτοιμα βυθίζουμε την κάθε φέτα πορτοκάλι, το μισό της, στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και μετά σερβίρουμε.

 Καραμελωμένα πορτοκάλια βουτηγμένα σε σοκολάτα

Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση:

Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.

Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share