Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Πανεύκολη συνταγή για ραβανί χωρίς αυγά!

Η συνταγή αυτή θα σας εντυπωσιάσει!

17 Φεβρουαρίου 2021 09:42
Πανεύκολη συνταγή για ραβανί χωρίς αυγά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για ραβανί που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα την κάνετε πολλές φορές, αφού είναι γρήγορη και εύκολη! Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 νεροπότηρα μεγάλα σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 νεροπότηρα μεγάλα καρύδα
  • 1 νεροπότηρα μεγάλο σπορέλαιο,
  • 1 νεροπότηρα μεγάλο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρα μεγάλο γάλα
  • 1 νεροπότηρα μεγάλο γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε στο μπολ σιμιγδάλι, καρύδα, ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα! Στη συνέχεια, ρίχνουμε σπορέλαιο, γάλα, γιαούρτι, βανίλια και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα!
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο, για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Βράζουμε για 3 λεπτά, 3 νεροπότηρα νερό με 3 νεροπότηρα ζάχαρη, και τον χυμό από μισό λεμονί.
  • Τέλος, σιροπιάζουμε – κρύο γλυκό – ζεστό σιρόπι!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Ραβανί από τον Λάμπρο Βακιάρο - Λαχταριστό και σιροπιαστό

Υλικά:

Για το ραβανί:

  • 6 αυγά
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο
  • 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 1 lt νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share