Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο... που δε θα σταματούν να χαίρονται τα παιδιά σας

Τέλεια για το κυριακάτικο τραπέζι

31 Ιανουαρίου 2021 07:37
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο... που δε θα σταματούν να χαίρονται τα παιδιά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο έδεσμα για τα παιδιά σας και εμείς σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή, που δε θα χορταίνουν. To Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια πολύ απλή συνταγή χωρίς φύλλο, που σίγουρα θα απολαύσουν τα… πιτσιρίκια σας.

Πέρα, όμως, από αυτή την πολύ ωραία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, μπορείτε να ολοκληρώσετε με φοβερά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας.

τυρόπιτα χωρίς φύλλο για τα παιδιά

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα... στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας, αν έχετε… κάποια λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την υπέροχη φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πριν το ψήσιμο:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

Φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
  • Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
  • Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
  • Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share