Μπισκότα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε αυτή την λαχταριστή συνταγή για σοκολατένια μπισκότα που θα σας ξετρελάνουν. Μια πανεύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε στο τσακ μπαμ και να τα συνοδεύσετε με τον καφέ σας το πρωί. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια συνταγή για πεντανόστιμο προφιτερόλ.
Υλικά συνταγής
180 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
30 γραμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (ή κομματάκια κουβερτούρας)
Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.
Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Μπισκότα: Υπέροχα και πανεύκολα μπισκότα με 3 υλικά. Φτιάξτε διπλή δόση γιατί πιστέψτε με δεν θα μείνει ούτε δείγμα! Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, κανέλα, κακάο, καρύδα, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο επιθυμείτε και σας αρέσει! Δοκιμάστε διάφορες παραλλαγές.
Το μαγικό της συνταγής είναι το ζαχαρούχο γάλα! Το λατρεύω γιατί όπου μπαίνει απογειώνει και δίνει μία εξαιρετική υφή και γεύση. Εάν έχετε βούτυρο και αλεύρι είσαστε έτοιμοι από υλικά! Ναι ακριβώς αυτή είναι η συνταγή! Παράλληλα δείτε και την καλύτερη συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα.