Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Αυτή τη συνταγή για μακαρόνια πρέπει να τη δοκιμάσεις

Απίθανη!

18 Ιουνίου 2020 12:37
Αυτή τη συνταγή για μακαρόνια πρέπει να τη δοκιμάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ναι λοιπόν, είμαστε μακαρονάδες. Τι να κάνουμε;… Το Athensmagazine.gr μετά την συμβουλή να μην βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια σας έχει και μια υπέροχη συνταγή.

Το όνομά της είναι “cacio e pepe” και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.

Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.

Υλικά

  • Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Τριμμένο pecorino
  • λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Έτοιμο να το γευτείς!

Μακαρόνια μαγειρέμενα στον φούρνο μικροκυμάτων - Έτοιμα στο λεπτό

Βαριέστε να περιμένετε τα μακαρόνια να βράσετε και θέλετε να είναι έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ; Σας έχουμε την λύση, αφού ο φούρνος μικροκυμάτων θα αποδειχτεί σωτήριος. Όχι μόνο μπορείτε να τα ζεστάνετε, αλλά και να μαγειρέψετε.

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάλε (για 1 άτομο) μισό φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι (ωμό), μισό φλιτζάνι νερό, μισό κουταλάκι αλάτι, ¼ φλιτζανιού γάλα, 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (ή όποιο τυρί σου αρέσει)
  • Ανακάτεψέ τα καλά και βάλε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα
  • Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 1-1.5 λεπτό, όμως κάθε 30-50 δευτερόλεπτα θα πρέπει να το ανακατεύεις και να το ελέγχεις μήπως είναι έτοιμο νωρίτερα.
  • Εάν το θες πιο κρεμώδες, βάλε κι άλλο γάλα!Πειραματίσου επίσης με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδια και ό,τι άλλο συνήθως τρως με τα μακαρόνια σου!

Καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share