Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Λατρεύεις τα KFC; 4 στέκια στην Αθήνα που θα φας ακόμα καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο

Η γεύση του τηγανητού κοτόπουλου - όταν παρασκευάζεται σωστά - είναι ανεπανάληπτη και απολαυστική

9 Νοεμβρίου 2023 08:39
Λατρεύεις τα KFC; 4 στέκια στην Αθήνα που θα φας ακόμα καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Αν και η Αμερική είναι η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη φράση "τηγανητό κοτόπουλο", η αλήθεια είναι ότι αυτή η λαχταριστή λιχουδιά υπάρχει σε πολλές γαστρονομικές παραδόσεις παγκοσμίως.

Η γεύση του τηγανητού κοτόπουλου - όταν παρασκευάζεται σωστά - είναι ανεπανάληπτη και απολαυστική. Ανήκει στα "junk food" που θέλετε να απολαύσετε όταν τα πράγματα πάνε στραβά και ίσως γι' αυτό τον λόγο, τον τελευταίο χρόνο, στην Αθήνα έχουν εμφανιστεί μερικά πολύ αξιόλογα μέρη που είναι αφιερωμένα στο τηγανητό κοτόπουλο...

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τα KFC, όμως εμείς σας βρήκαμε 4 άκομα στέκια στην Αθήνα που θα δοκιμάσεις ακόμα καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο.

Chicken Picnik

Αυτό το εστιατόριο με κοτόπουλο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Καισαριανή και έξι μήνες μετά ανοίξανε ακόμα ένα κατάστημα στο Περιστέρι. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει λάβει την προσοχή που του αξίζει μέχρι στιγμής. Η επιλογή είναι περιορισμένη, προσφέροντας μόνο παναρισμένο κοτόπουλο, κοτόπουλο σχάρας, κοτομπουκιές, 2-3 σάλτσες, μερικές σαλάτες και συνοδευτικά. Όμως, αυτά που προσφέρονται είναι μαγειρεμένα στην εντέλεια, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και είναι απίστευτα νόστιμα! Με την καρδιά μου στο χέρι, δηλώνω ότι αυτό το κοτόπουλο είναι από τα πιο νόστιμα που έχω φαεί ποτέ. Είναι ζουμερό, τραγανό, χρυσαφένιο και τρυφερό. Όσο για το πανάρισμα, ας πω μόνο ότι ήταν τόσο νόστιμο που έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να σταματήσω να το ξεκολλάω από το μπουτάκι και να το τρώω... σκέτο.

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή, 210 7255002, Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, 210 5713600, www.chickenpicnic.gr

ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ

Στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ θα βρείτε μοναδικές street food επιλογές με ξεχωριστές γεύσεις, όπως πρέτσελ ή αφράτα και γεμάτα χοτ ντογκ. Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, είναι ο κουβάς με τηγανητό κοτόπουλο. Σερβιρισμένο με λάιμ και χειροποίητη μαγιονέζα, το κοτόπουλο της Αμερικάνας μοιάζει με σπιτικό, κάνοντας το ακόμα πιο ιδιαίτερο. Θέλει όμως προσοχή, γιατί ο μεγάλος κουβάς με τις μικρές μπουκιές τραγανού κοτόπουλου είναι τρομερά εθιστικός!

Jackaroo

Το Jackaroo έχει κατακτήσει τις καρδίες τόσο των κατοίκων του Πειραιά, όσο και των Αθηναίων με το νέο τους μαγαζί στην Κυψέλη. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το δημοφιλές τηγανητό κοτόπουλο του, και όχι άδικα. Το Jackaroo σερβίρει μάλλον το πιο καλοπαναρισμένο και τραγανό κοτόπουλο της Αθήνας. Είτε επιλέξετε σκέτα chicken fingers με σως, είτε να το φάτε μέσα σε μπέργκερ ή σάντουιτς, το κοτόπουλο του Jackaroo θα σας ταξιδέψει. Μαρινάρεται 24 ολόκληρες ώρες, με αποτέλεσμα να είναι κραντσανιστό απέξω, και αφράτο από μέσα για να λιώνει στο στόμα σας.

Διεύθυνση: Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς/Τηλ: 21 0410 0015/Ωράριο: καθημ. 18:00-01:00, Σαβ-Κυρ. 12:30 -01:00
Διεύθυνση: Φωκίωνος Νέγρη 18, Αθήνα/Τηλ: 21 0882 3124 /Ωράριο: καθημ. 18:00-01:00, Σαβ-Κυρ. 12:30 -01:00

Jailbirds Chicken

Το "εγκληματικά νόστιμο κοτόπουλο" έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2020 από τη μαγειρική ομάδα των TGI Fridays, κερδίζοντας αμέσως την ενθουσιώδη αποδοχή του κοινού. Δεν είναι και τόσο έκπληξη με αυτές τις τέλεια τηγανισμένες φτερούγες, που μπορείς να βουτήξεις σε 12 διαφορετικές σάλτσες! Εκτός από τις φτερούγες ), θα βρεις επίσης τραγανές μπουκιές κοτόπουλου, chicken fingers (παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου που επίσης προκαλούν αίσθηση), αλλά και τα Chicken Bombs, ήτοι 7 προτάσεις σε σάντουιτς με κοτόπουλο που έχει τηγανιστεί. Όλα αυτά τα πεντανόστιμα πιάτα με κοτόπουλο (είπαμε και τα burger με κοτόπουλο που τηγανίζεται;) μπορείς να τα παραγγείλεις αποκλειστικά online μέσω των υπηρεσιών Wolt και e-food.

Διεύθυνση: Νεοφύτου Βάμβα, Αθήνα 106 74
Τηλέφωνο: 21 0722 7721

 

Ροή ειδήσεων

Share