Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Ναϊάδες: To all day cafe bar που ερωτευτήκαμε από την πρώτη... γουλιά!

29 Ιουλίου 2020 21:42
Ναϊάδες: To all day cafe bar που ερωτευτήκαμε από την πρώτη... γουλιά!

Μπορεί σύμφωνα με το γνωστό κομμάτι τα πιο όμορφα να τα έχει η Παλαιοκαστρίτσα αλλά σίγουρα τα πιο όμορφα (από κάθε άποψη) cocktails τα έχει η Βυτίνα.

Και θα αναρωτηθείς -και εύλογα- αν και θα όφειλες να γνωρίζεις, πού είναι η Βυτίνα. Η Βυτίνα λοιπόν βρίσκεται στην Αρκαδία, πολύ κοντά από την Τρίπολη και μόλις δυο ώρες μακριά από το κλεινόν άστυ.

Στη μαγευτική Βυτίνα λοιπόν αποφασίσαμε αυτό το καλοκαίρι να περάσουμε τις διακοπές μας. Έτσι για αλλαγή, για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα πολύβουα νησιά, γεμάτα άμμο και αλάτι στα μαλλιά. Σκοπός μας και κύριος προορισμός μας ήταν ο ποταμός Λούσιος, θεωρούσαμε πως στη Βυτίνα θα ήταν απλά η βάση μας, η διαμονή μας. Όλα αυτά μέχρι που γνωρίσαμε τις... Ναϊάδες.

Έτσι για την ιστορία, οι Ναϊάδες κατά τη μυθολογία ήταν νύμφες των γλυκών νερών που έδιναν τον έρωτα τους αδιακρίτως στους Θεούς και στους ανθρώπους, ιδίως σε ωραίους νέους, και από αυτή την ένωση γεννιούνταν ήρωες, μεγάλοι καλλιτέχνες, ποιητές και σοφοί.

Έτσι κι από το υπέροχο αυτό μαγαζί γεννιούνται εμπνευσμένες δημιουργίες που σίγουρα σε κάνουν να τις ερωτευτείς.

Οι Ναϊάδες είναι το all day cafe bar στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας που σίγουρα αποτελεί το hot spot της περιοχής και πρέπει να το συμπεριλάβεις στα must visit της λίστας του ταξιδιού σου.

Είναι η urban και ταυτόχρονα παραδοσιακή διακόσμηση του με κύριο πρωταγωνιστή, το ξύλο και τα μεταλλικά στοιχεία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου και σίγουρα θα είναι άκρως θεαματικό το θέαμα το χειμώνα από την τεράστια τζαμαρία τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου στην πλακόστρωτη πλατεία που "λούζεται" από τον ήλιο.

Νωρίς το πρωί θα σε υποδεχτεί η κυρία Φλώρα με το ευγενικό της χαμόγελο για να σου φτιάξει τη διάθεση και τον πρωινό σου καφέ για να ξεκινήσει η ημέρα σου με θετική ενέργεια. Ενώ οι πιατέλες στο μπαρ δεν αδειάζουν ποτέ από τα σπιτικά γλυκά από τα χεράκια της όπως καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας, αφράτα και πεντανόστιμα pancakes και βάφλες και φυσικά θεϊκούς λουκουμάδες, εννοείται, συνοδευόμενους από τοπικό μέλι.

Κι όταν έρχεται η νύχτα (αχ αυτή η νύχτα!), ο Λευτέρης είναι εκεί για να σου προσφέρει μια πραγματική εμπειρία ζωής. Η γκάμα και η ποικιλία των cocktails που θα φτιάξει αποκλειστικά για σένα σύμφωνα με τα δικά σου γούστα είναι αυτή που θα σε αφήσει άφωνο. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι νέο δεν έχεις παρά να το αφήσεις εξ ολοκλήρου στα χέρια του έμπειρου bartender και να είσαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το μαγαζί όχι μόνο δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από αυτά της Αθήνας αλλά είναι ένα μικρό διαμαντάκι που έχει πολλά να πει.

Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να ξεχωρίσουμε μερικά από τα cocktails για να σας προτείνουμε αλλά ήταν ειλικρινά πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Γι' αυτό λοιπόν δώστε βάση στη λίστα που ακολουθεί και διαλέξτε αυτό που θα σας κάνει να παραγγείλετε το επόμενο σε χρόνο... μηδέν.

P.S.: Εμείς προσωπικά ένα ταξιδάκι ακόμη και μονοήμερο θα το κάναμε για μια extra δόση απόλαυσης!

Ναϊάδες cafe bar, Πλατεία Βυτίνας, Τ.698 8249065

  • Κυριακή - Πέμπτη: 08:00 - 02:00
  • Παρασκευή & Σάββατο: 08:00 - 05:00

Facebook: Ναϊάδες Cafe Bar

Instagram: naiades_cafe_bar

Η μοναδική & σπάνια cocktail list

Pink Fury

Αφρός από ανανά και φράουλα χτυπημένο με βότκα και Plum Sake μας δίνουν ένα ξεχωριστό cocktail σε χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς.

Petal Martini

Βασισμένο στο Gin, νότες από τριαντάφυλλο και λίτσι με dash από φρέσκο χυμό λεμονιού.

Naiads Sour

Ένα ξεχωριστό cocktail, βασισμένο στο Metaxa, γλυκόξινο με αρώματα από τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Arcadian Sour

Ένα twist από κλασσικό sour με έντονη γεύση και άρωμα από έλατο.

Violet Royale

Μπλε σαν το χρώμα της βιολέτας και αφρώδες από την Prosecco.

Tiki Tiki Bang Bang

Εσπεριδοειδή φρούτα, Metaxa και μπαχαρικά στο shaker με ένα αρωματικό μαύρο ρούμι. Μια νέα περιπέτεια στα cocktail με ρούμι.

Zombie Apocalypse

Ένα blend από δύο διαφορετικά ρούμι και μια πινελιά από το διάσημο Goslings 151, twist στο κλασσικό zombie.

Naiads Margarita

Tequila η Mezcal κατ΄επιλογή σας, σε συνδυασμό με το σπιτικό coconut mix. Χρωματισμένο με αλατισμένη καρύδα.

 

Cafe Bar Restaurants

Ροή ειδήσεων

Share