Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για ζεστή σοκολάτα και κέικ σε 5 στέκια της Αθήνας

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο!

17 Οκτωβρίου 2022 10:34
Για ζεστή σοκολάτα και κέικ σε 5 στέκια της Αθήνας
Από Αγάπη Μυργιώτη

Πλέον δεν χωράει αμφιβολία... το Φθινόπωρο, μπήκε για τα καλά. Πουλοβεράκια και ομπρέλες, έχουν αρχίσει να γίνονται και πάλι τα βασικά μας αξεσουάρ και οι έξοδοι μας σε μαγαζιά, μεταφέρονται από τους κήπους και τις ταράτσες, σε ζεστά cafe που σερβίρουν ζεστή σοκολάτα και νόστιμες λιχουδιές.

Το Athensmagazine.gr, έχει ήδη υποδεχτεί το Φθινόπωρο και σου παρουσιάζει 5 μαγαζιά της Αθήνας, ιδανικά για ζεστή σοκολάτα και κέικ.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για να φας το πιο νόστιμο πρωϊνό.

F by Φ

Δημητρακοπούλου 65-67, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1412 4217

To F by Φ προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που βασίζεται στο τρίπτυχο live - shop - food.

Μπαίνοντας λοιπόν στο F by Φ, θα ζήσεις ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εμπειρίες.

Αρχικά, στο F by Φ, θα "ζήσεις" (live) μια ολική εμπειρία που αποτελείται από μυρωδιές, μόδα, φίλους και πολλά φυτά. Η Φιλαρέτη, τονίζει πως στο μαγαζί της θέλει ο κόσμος να νιώθει σαν το σπίτι του.

Παράλληλα, στο μαγαζί διοργανώνονται πολύ συχνά pop ups, τα οποία είτε αφορούν περιεχόμενο όπως τα φυτά ή τα second hand ρούχα μέχρi Small Business.

Έπειτα, στο F by Φ, μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του shoping... έχεις την ευκαιρία να ψωνίσεις από ρούχα Ελλήνων σχεδιαστων, φυτά, κεράκια, πίνακες μέχρι χειροποιήτα προϊόντα από μικρές επιχειρήσεις.

Στο F by Φ, έναν χώρο cozy και ρομαντικό, μπορείς ταυτόχρονα να γευτείς νόστιμη σοκολάτα και τα πιο γευστικά κέικ, που έχεις δοκιμάσει, τα οποία είναι χειροποίητα ημέρας, παρασκευασμένα, από έναν από τους παλαιότερους φούρνους στο Κουκάκι.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Αθήνα

21 0362 1866

Σε ένα ζεστό μαγαζί που σε μεταφέρει στο Παλιό Παρίσι, μέσα από την διακόσμηση του χώρου και από τις γεύσεις που εμπνέονται από τη γαλλική ζαχαροπλαστική, μπορείς να δοκιμάσεις ζεστή σοκολάτα και κέικ.

Η ζεστή σοκολάτα στο Πορτατίφ, είναι όνειρο καθώς φτιάχνεται από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα.

Παράλληλα, θα βρείτε τεράστια ποικιλία γλυκών από καταπληκτικά χειροποίητα κρουασάν με γέμιση, προφιτερόλ έως το μοναδικό αυθεντικό αμερικανικό cheesecake και όχι μόνο , lemon pies, μιλφέιγ και σοκολατόπιτα.

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0321 9340

Στο Clemente VIII, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι ζωγραφισμένo στα πρότυπα της καπέλα Σιξτίνα, που σε ταξιδεύει Ιταλία, θα βρεις πεντανόστιμο Carrot cake, σε αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, με απαλό τυρί κρέμα Philadelphia και επικάλυψη γλάσου.

Παράλληλα, μπορείς να γευτείς ζεστή σπιτική σοκολάτα με γεμάτη γεύση, φτιαγμένη από το δικό τους χαρμάνι από εκλεκτό κακάο.

L’ arrêt du temps

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0725 3200

"L’ arrêt du temps" σημαίνει "η παύση του χρόνου" και αυτό ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το μαγαζί με την ζεστή ατμόσφαιρα.. ο χρόνος σταματά και οι γεύσεις και οι μυρωδιές σε ταξιδεύουν.

Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και η ζεστή σοκολάτα, Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι... αφού η σύζυγος του ιδιοκτήτη είναι από την Αυστρία, μία χώρα που ξέρει από ζεστή σοκολάτα.

Παράλληλα, νόστιμα κέικ, θα συνδυαστούν υπέροχα με την ζεστή σοκολάτα του και θα σε "βυθίσουν" να υπέροχο ταξίδι γεύσης.

Fairytale

Λεωκορίου 16, Αθήνα 105 54 - 210 25 82 341

Ν. Τρυπιά 48-50, Νέα Φιλαδέλφια - 210 25 82 341

Σε ένα από τα πιο παραμυθένια μαγαζιά της Αθήνας, όπου κυριαρχεί το ροζ και τα λουλούδια και οι μυρωδιές των γλυκών "σου σπάνε τη μύτη", πριν καν μπεις στον χώρο θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις πιο νόστιμες σοκολάτες και τα πιο πρωτότυπα κέικ.

Μάλιστα, στον κατάλογο του Fairytale, υπάρχει ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στα κέικ και μεγάλη ποικιλία σε ζεστές σοκολάτες.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share