Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θέλουμε να κρατήσουν για... πάντα: Ο πιο σίγουρος τρόπος για να διατηρείτε περισσότερο καιρό φρέσκες τις πατάτες

Γιατί πάντα θα τις τρώμε

22 Αυγούστου 2022 13:55
Θέλουμε να κρατήσουν για... πάντα: Ο πιο σίγουρος τρόπος για να  διατηρείτε περισσότερο καιρό φρέσκες τις πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες είναι ένα χορταστικό φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Γι’ αυτό και συνήθως υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε ένα σπίτι, αποθηκευμένες σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

Δείτε επίσης: Μοναδική γεύση: Πατάτες φούρνου με σως σκόρδου - Τραγανές απ᾽ έξω, αφράτες από μέσα

Ωστόσο, κάποιες φορές ο καιρός περνάει χωρίς να προλάβουμε να τις μαγειρέψουμε. Οι πατάτες μαλακώνουν και βγάζουν φύτρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να μαγειρευτούν. Υπάρχουν μερικές απλές σίγουρες οδηγίες ώστε να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες για περισσότερο καιρό.

  • Αποθηκεύστε τες σε κάποια ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη είναι συνήθως το ιδανικό μέρος για αυτό. Αν πάλι δεν υπάρχει, ένα σκοτεινό μέρος είναι κι αυτό καλό.
  • Όταν τις αποθηκεύεις ακουμπώντας τες πάνω σε τσιμέντο ή σε νάιλον σακούλα. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκευτούν είναι σε μια χάρτινη σακούλα, που τους επιτρέπει να «αναπνέουν».
  • Μην τις βάλεις στο ψυγείο. Το άμυλο θα μετατραπεί σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η γεύση αλλά και η υφή τους, που δεν θα είναι καθόλου καλές μετά το μαγείρεμα.

Το απόλυτο μυστικό για τις πιο υγιεινές "τηγανητές" πατάτες στο φούρνο

πατατεσ-τηγανιτεσ-22-8

Οι τηγανιτές πατάτες είναι πολύ νόστιμες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε. Ωστόσο, υπάρχει μία συνταγή για τις πιο υγιεινές "τηγανιτές" πατάτες στο φούρνο, χωρίς τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος. Παράλληλα, ανακαλύψτε πως θα φτιάξετε αφράτα κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
  • 4 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
  • μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
  • Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά.
  • Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share