Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Μπάνιο ή ντουζ; Τι είναι καλύτερο για την υγεία μας;;;

10 Μαρτίου 2014
Μπάνιο ή ντουζ; Τι είναι καλύτερο για την υγεία μας;;;



Μπορεί το γρήγορο ντουζ να είναι πιο εύκολο για την πολυάσχολη καθημερινότητά μας ωστόσο το μπάνιο είναι πιο υγιεινό, όπως τονίζουν οι επιστήμονεςΕρευνητές από τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Βρετανίας (του Εδιμβούργου, του Μάντσεστερ και του Λάνκαστερ), απέδειξαν ότι κάνοντας μπάνιο το σώμα καθαρίζεται καλύτερα αφού το νερό διεισδύει στ δέρμα πολύ περισσότερο απ ό,τι στο ντουζ, ενώ δν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην απόλαυση που προσφέρει.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.802 άτομα οι επιστήμονες κατέγραψαν τις προτιμήσεις τους γι μπάνιο ή ντουζ και επικεντρώθηκαν στην επαφή τους με το νερό.

Κατέδειξαν λοιπόν ότι το 70% των ανθρώπων κάνει μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ το 30% έρχεται σε επαφή με το νερό παραπάνω από μία φορά ημερησίως. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι βρίσκουν ανησυχητικό πως μόνο το 10% των ανθρώπων προτιμούν το μπάνιο από το ντουζ. Μπάνιο ψηφίζουν κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό δεν το κάνουν για λόγους υγιεινής αλλά για λόγους απόλαυσης

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

TAGS
 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share