Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πένθος για τη Βασίλισσα Σοφία! Έχασε αγαπημένο της πρόσωπο! (photos)

Θλίψη για τη βασιλική οικογένεια!

18 Φεβρουαρίου 2020 14:15
Πένθος για τη Βασίλισσα Σοφία! Έχασε αγαπημένο της πρόσωπο! (photos)

Την έκπληξη έκανε η Βασίλισσα Σοφία, μαζί με τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος, οι οποίοι παρέστησαν σε κηδεία ενός αρκετά κοντινού τους ανθρώπου και, παράλληλα, σπουδαίου προσώπου της Ισπανίας, λίγο καιρό μετά τον χαμό της Ινφάντα Πιλάρ.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον ιδρυτή της πολυεθνικής εταιρείας VIPS, Πλάθιδο Αράνγκο, ο οποίος μάλιστα είναι ένας εκ των πιο σημαντικών δωρητών στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης και του Μουσείου Καλών Τεχνών στις Αστούριας. Εκεί βρήκαν ουκ ολίγα διάσημα πρόσωπα, όπως ο άλλοτε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, πρώην Υπουργούς της Ισπανίας και τον Πρόεδρο του οργανισμού για Μουσείο του Πράδο, που συνοδευόταν από τη γυναίκα του.

Ο Πλάθιδο Αράνγκο, άλλωστε, ήταν ένα από τα στενά φιλικά πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας και, ώρες μετά την κηδεία, το βασιλικό ζευγάρι εξέφρασε τη θλίψη για τον χαμό του, που ήρθε στα 88 του χρόνια, αναφέροντας τη στενή σχέση που είχαν μαζί του.

«Ως κοντινοί άνθρωποι του υπέροχου ανθρώπου, Πλάθιδο Αράνγκο Αρίας, μαθαίνοντας αυτή τη θλιβερή είδηση, στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Δε θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε τις στιγμές, που μοιραστήκαμε μαζί του, ούτε και τη μεγάλη του προσφορά στην Ισπανία και το Στέμμα. Με εκτίμηση, Χουάν Κάρλος και Σοφία».

Για το δυστυχές γεγονός, βέβαια, μίλησαν και ο Βασιλιάς Φελίπε και τη Βασίλισσα Λετίθια με παρόμοια ανακοίνωση, όπου αναφέρθηκαν «στην ανεπανόρθωτη απώλεια ενός ανθρώπου, που αγαπούσαμε και σεβόμασταν όλοι τόσο πολύ».

Η επίσκεψη των Χουαν Κάρλος και Σοφίας, επομένως, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, μιας και ήταν γνωστή η πολύ καλή σχέση με τον εκλιπόντα. Ο Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε με ένα μπαστούνι, ώστε να υποστηρίζεται στο βηματισμό του, συζητώντας με τις υπόλοιπες εξέχουσες προσωπικότητες, που ήταν παρούσες.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι και ο Βασιλιάς Φελίπε είχε κάνει τις πρώτες του επαφές με τον Αράνγκο στη δεκαετία του 1980, όταν και ο δεύτερος έγινε πρόεδρος στο Ίδρυμα του Πρίγκιπα των Αστούριας, μεταξύ του 1986 και του 1997, έχοντας την ευκαιρία αμφότεροι να γνωριστούν μεταξύ τους.

Ο Αράνγκο, επίσης, παρότι έμενε στη Μαδρίτη, ποτέ δεν έχασε την επαφή του με τις Αστούριας. Μέσω του προαναφερθέντος Ιδρύματος, εκδόθηκε επίσης ανακοίνωση, που ανέφερε τα βαθιά συλλυπητήρια τον χαμό του.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share