Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θλίψη για τη Βασίλισσα Σοφία! Αυτή πέθανε στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Απίστευτο!

23 Ιανουαρίου 2020 14:05
Θλίψη για τη Βασίλισσα Σοφία! Αυτή πέθανε στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Θλίψη υπάρχει στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, αφού ένα αγαπημένο πρόσωπο του βασιλιά Χουάν Κάρλος και της Βασίλισσας Σοφίας, έφυγε στα 83 της χρόνια!

Ο λόγος γίνεται για την Ινφάντα Πιλάρ, η οποία «έφυγε» στις 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, «βυθίζοντας» στο πένθος ολόκληρη την χώρα, που παράλληλα είδε την καταιγίδα «Γκλόρια» να σπέρνει την καταστροφή.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη, στις 7 το απόγευμα. Η δούκισσα του Μπανταχόθ απεβίωσε στην κλινική Ρούμπερ και, ύστερα, η σορός της μεταφέρθηκε στο σπίτι της, στην Πουέρτα ντε Ιέρο, ώστε να τη δουν για τελευταία φορά οι 5 γιοι της, η οικογένειά της, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, μαζί φυσικά με τον Χουάν Κάρλος και τη Σοφία, καθώς και φίλους και συγγενείς. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία, πάντως, το τελευταίο «αντίο» να γίνει με διακριτικότητα. Το πτώμα της αποτεφρώθηκε και οι στάχτες μεταφέρθηκαν σε νεκροταφείο της Μαδρίτης, δίπλα στο σύζυγό της, Λουίς Γκόμεθ Αθέμπο, που είχε πεθάνει το 1991.

Πλην αυτού του φόρου τιμής, που της απέτισαν, απομένει ακόμη μια κηδεία σε βασιλικό Μοναστήρι, της οποίας η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Η θεία του βασιλιά Φελίπε, από τη στιγμή που ήταν χήρα, είχε δικαίωμα να ενταφιαστεί στο Πάνθεον των Χηρών, αλλά εκείνη εξέφρασε την επιθυμία της να ενταφιαστεί δίπλα στον άνδρα της.

Τα πέντε παιδιά της ήταν η Σιμονέτα, ο Χουάν, ο Μπρούνο, ο Μπελτράν και ο Φερνάντο, οι οποίοι είχαν εξαιρετική σχέση με το προηγούμενο βασιλικό ζευγάρι, όπως και με το τωρινό.

Εξαιρετικά ήταν, παράλληλα, τα λόγια της Λάουρα Πόντε, πρώην γυναίκας του γιου της Πιλάρ, Μπελτράν. «Ήταν η καλύτερη, θα τη θυμάμαι σαν μια υπέροχη γυναίκα με πολλή καρδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Η δούκισσα του Μπανταχόθ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 5 Ιανουαρίου, τη μέρα των 82ων γενεθλίων του Χουάν Κάρλος, με την υγεία της να έχει επιβαρυνθεί, πάσχοντας από καρκίνο του παχέος εντέρου. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε επίσης διακομιστεί από τη Μαγιόρκα εκτάκτως, για προβλήματα με το έντερό της. Μετά από αρκετές δημόσιες εμφανίσεις μέσα στο περασμένο έτος, μόνο οι τελευταίοι δύο μήνες πέρασαν άσχημα, όπως αναφέρει η οργάνωσή της, Nuevo Futuro, της οποίας ήταν επίτιμη πρόεδρος. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε βρεθεί σε εκδήλωση της οργανωσης, όπου της άρεσε η ομιλία της Πριγκίπισσας Λεονόρ.

Η ίδια η Πιλάρ ήταν πάντοτε μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της, μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Είχε γνωρίσει την εξορία στην Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία, κάτι που όμως την έκανε να μάθει να μιλά άψογα αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ιταλικά. Είχε δουλέψει ως νοσοκόμα και εθελόντρια σε διάφορα νοσοκομεία. Το 1954 γιόρτασε την ενηλικίωσή της και, παρότι ο πατέρας της σχεδίαζε λίγο αργότερα να την παντρέψει με τον βασιλιά Βαλδουίνο του Βελγίου, αυτή διάλεξε τον αριστοκράτη Λουίς Γκόμεθ Αθέμπο, με το γάμο τους να τελείται στη Λισαβώνα το 1967. Λόγω της αγάπης, παραιτήθηκε από τα βασιλικά της δικαιώματα, όπως και οι απόγονοί της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share