Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Ο Βαγιαννίδης "ξέρανε" τον Άρη στο 97’ και χάρισε Κύπελλο-Ευρώπη στον ΠΑΟ!

«Πράσινη» τρέλα!

25 Μαΐου 2024 22:41
Ο Βαγιαννίδης
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής (1-0) στο... κατς του Πανθεσσαλικού, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και εξασφάλισε την έξοδό του στο Europa League. Γκολ στο 97' ο Βαγιαννίδης. Τρεις αποβολές στον τελικό.

Πώς παρατάχθηκαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Λοντίγκιν, με τους Κώτσιρα, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Μαντσίνι, Μπερνάρ, πήραν θέση στο πλάι του Ιωαννίδη, σε ένα 4-3-3.

Από πλευράς Άρη, που κατέβηκε με... συνταγή ΠΑΟΚ στο Βικελίδης, ο Κουέστα ήταν κάτω από τα γκολπόστ και τετράδα στην άμυνα οι Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο. Πιο μπροστά τους πήραν θέση οι Ζουλ, Νταρίντα και Μανού Γκαρθία, πίσω από την επιθετική τριπλέτα των Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και Μορόν.

Το ματς

Ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα θυμούνται όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο του τελικού στο Πανθεσσαλικό... Κι αυτό γιατί το λιγότερο που παίχτηκε ήταν ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά σκληρό παιχνίδι και την ρέφερι Φραπάρ να μοιράζει πέντε κίτρινες κάρτες για να... κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια άτυπη υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, προσπαθώντας άνευ αποτελέσματος να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Κουέστα, στοχεύοντας κυρίως την αριστερή πλευρά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Ο Άρης είχε το μυαλό του περισσότερο να μην "φάει" φάσεις, έχοντας πάντως την μοναδική μεγάλη στιγμή του 45λεπτου.

Συγκεκριμένα στο 25' ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, αναγκάζοντας σε πολύ δύσκολη επέμβαση τον Λοντίγκιν, ενώ στην εξέλιξη η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε πριν τη σπρώξει ο Μορόν στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά οι Πράσινοι "έγραψαν" μια καλή τελική με σουτ του Μαντσίνι, όμως γενικά τα νεύρα κυριάρχησαν κι έτσι το 0-0 του ημιχρόνου ήταν φυσική συνέχεια όσων είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Επεισοδιακά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 51' ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κώτσιρα, για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Ζαμόρα. Η συγκεκριμένη κόκκινη κάρτα ήταν πρώτη στην καριέρα του Έλληνα δεξιού μπακ των Πράσινων! Αυτή η εξέλιξη έδωσε άλλον αέρα στον Άρη, που στο 55' έβγαλε φάση με τον Ζαμόρα με σουτ που κόντραρε, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σουλεϊμάνοφ από τα αριστερά έκανε το παράλληλο γυρισμα προς τον Σαμόρα, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής.

Ο Κόντης έβαλε στο ματς τον Βαγιαννίδη για να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας από την αποβολή του Κώτσιρα, ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Άρη δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 65' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Νταρίντα, για πάτημα στον Αράο, επαναφέροντας τις αριθμητικές ισορροπίες στον τελικό. Και πάλι όμως... όχι για πολύ. Κι αυτό γιατί στο 71' ο Ζουλ πέφτοντας χτύπησε εσκεμμένα εκτός φάσης των Μπακασέτα στο στήθος και είδε την απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς με 9...

Το ματς είχε γίνει ροντέο, ποδόσφαιρο δεν παιζόταν ούτε κατά διάνοια, αν και ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ζωηράδα με το που έμεινε με παίκτη παραπάνω, έχοντας μία πολύ καλή στιγμή στο 79' με τον Μπερνάρ να μπαίνει στην περιοχή, αλλά του σουτ του από αριστερά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κουέστα. Ο ρυθμός όσο πηγαίναμε προς το τέλος έπεφτε, με τον Μπακασέτα να "γράφει" την τελευταία καλή φάση στο 93' όταν έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν... παράταση, ήρθε ως δια μαγείας ο Βαγιαννίδης να λυτρώσει τον Παναθηναϊκό! Στο 97' ο Χουάνκαρ βγήκε από τα αριστερά, έκανε το γέμισμα και ο Βαγιαννίδης που είχε προωθηθεί, πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι σωστά τον Κουέστα και έδωσε την μεγάλη νίκη και το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό, που εξασφάλισε και την έξοδό του στα προκριματικά του Europa League.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Γκαρθία (68' Bερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Σαμόρα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share