Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Euroleague Final 4: Πωλούνται εισιτήρια στο διαδίκτυο που φτάνουν τα 8.000 ευρώ!

Η αισχροκέρδεια στα χειρότερά της

9 Μαΐου 2024 10:47
Euroleague Final 4: Πωλούνται εισιτήρια στο διαδίκτυο που φτάνουν τα 8.000 ευρώ!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Euroleague: Οι τιμές των εισιτηρίων για το Final Four στο Βερολίνο στη δευτερογενή αγορά είναι αστρονομικές.

Αρχικά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού άρχισαν την αναζήτηση εισιτηρίων για το Final Four στο Βερολίνο. Μετά την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα, και οι οπαδοί του Ολυμπιακού εντάχθηκαν στην ίδια αναζήτηση. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη και κοστοβόρα.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή... Τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, η Euroleague ξεκίνησε την πώληση εισιτηρίων, με τις τιμές να ξεκινούν από 229 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 709 ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της. Όπως συμβαίνει συνήθως, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν γρήγορα και πλέον τα διαθέσιμα είναι εκείνα που θα διατεθούν στους χορηγούς και στις τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν: Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε.

Αυτά όμως δεν φτάνουν ούτε για... καλημέρα όπως λέμε, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια και φυσικά προτεραιότητα έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Έτσι η μόνη ελπίδα για όσους ενδιαφέρονται σε δύο εβδομάδες να βρίσκονται στην Γερμανία, είναι το marketplace της Euroleague. Εκεί όσοι έχουν αγοράσει εισιτηρίο και τελικά δεν θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο, μπορούν να το πουλήσουν στην τιμή που το αγόρασαν.

Euroleague Final 4: Πωλούνται εισιτήρια στο διαδίκτυο που φτάνουν τα 7.000 ευρώ!

Η δευτερεύουσα αγορά με... καπέλο

Εκτός από τις δύο βασικές επιλογές, υπάρχει επίσης η εναλλακτική της δευτερεύουσας αγοράς εισιτηρίων μέσω πλατφορμών, όπου η τιμολόγηση δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ενός εισιτηρίου μπορεί να είναι είτε χαμηλότερο είτε υψηλότερο από την αρχική του τιμή - συχνά πολύ υψηλότερο, πράγμα που αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στην πράξη, αλλά είναι εφικτό.

Για να έχετε μία εικόνα σχετικά με τις τιμές που παίζουν σε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες, το πρωί της Πέμπτης, τα εισιτήρια και για τις δύο ημέρες ξεκινούσαν από τα 1.518 και έφταναν ακόμα και τις 7.116 ευρώ.

Εκτός όμως από το πακέτο για ημιτελικούς και τελικούς, υπήρχαν εισιτήρια για κάθε μέρα ξεχωριστά. Για τους ημιτελικούς της Παρασκευής οι τιμές ξεκινούσαν από τα 771 ευρώ και έφταναν έως τις 6.746 ευρώ, ενώ για τους τελικούς της Κυριακής οι αντίστοιχες τιμές ήταν 978 ευρώ έως και 8.096 ευρώ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share