Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της! (videos)

Η ομάδα θαύμα του Τσάμπι Αλόνσο διέλυσε με 5-0 τη Βέρντερ Βρέμης και είναι πλέον και μαθηματικά πρωταθλήτρια Γερμανίας

15 Απριλίου 2024 10:40
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της! (videos)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Γερμανία: Στο παρελθόν είχε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά ποτέ δεν είχε πιει νερό... Εξ ου και το παρατσούκλι που της είχαν κολλήσει ήταν τιο «Neverekouzen» ή το «Neverkoupen».

Κι όμως σήμερα η Μπάγερ Λεβερκούζεν ξόρκισε τους δαίμονές της και φόρεσε στο κεφάλι της το πρώτο στέμμα της ιστορίας της! Εικοσι δύο χρόνια μετά την εφιαλτική σεζόν (2001-2002) στην οποία έχασε τρεις τίτλους στο... νήμα και «κέρδισε» τη στάμπα της ομάδας που δεν μπορεί να πατήσει στην κορυφή παρά μόνο να φλερτάρει μαζί της, η... ομαδάρα του αρχιτέκτονα Τσάμπι Αλόνσο έσπασε την κατάρα και κατέκτησε την πρώτη σαλατιέρα στα χρονικά της!

Οι πρωταθλήτριες Ασπιρίνες πάνε να γίνουν και... Invincibles αφού συνεχίζουν αήττητες μετά από 29 αγωνιστικές στην Bundesliga και πλέον βάζουν πλώρη για τα ακόμη σπουδαιότερα, ούσες ήδη στον τελικό του Κυπέλλου και πολύ κοντά στα ημιτελικά του Europa League.

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει η Μπάγερ Λεβερκούζεν για να κλειδώσει και μαθηματικά τον αναπόφευκτο τίτλο πέντε στροφές πριν το τέλος, ήταν να πάρει το εντός έδρας τρίποντο απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης. Και τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, δίχως να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της ποιότητας και της κυριαρχίας της φέτος.

Οι Ασπιρίνες μετέφεραν στο χορτάρι το... γιορτινό κλίμα που επικρατούσε έξω από το γήπεδο και στις κερκίδες αυτού και με ηχηρή πεντάρα (5-0) και πρωταγωνιστή τον... hat-trick hero Φλόριαν Βιρτς χάρισαν στον διψασμένο κόσμο τους το καλύτερο δυνατό δώρο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share