Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Πρίγκιπας του Μονακό» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Το σήκωσε πανηγυρικά στο Μόντε Κάρλο! (videos)

Έδειξε την κλάση του ο Έλληνας τενίστας!

14 Απριλίου 2024 18:24
«Πρίγκιπας του Μονακό» ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Το σήκωσε πανηγυρικά στο Μόντε Κάρλο! (videos)
Από Εύη Κουρίδου

Το τουρνουά του Μονακό κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό με 6-1 και 6-4, σκαρφαλώνοντας στο Νο7 του κόσμου.

Ο Έλληνας τενίστας αφού απέκλεισε τον Σίνερ στον ημιτελικό του Σαββάτου, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κερδίζοντας και τον Ρουντ.

Σε ένα ματς μίας ώρας και 38 λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως η χωμάτινη επιφάνεια είναι η αγαπημένη και σε αυτή μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ο 25χρονος τενίστας πήρε τη νίκη στον τελικό επί του Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και συνάμα τον τρίτο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Μάλιστα, η κατάκτηση του τίτλου στο Μονακό τον φέρνει την ερχόμενη Δευτέρα (15/4) στο Νο7 του κόσμου, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ρουντ ήταν αυτός που ξεκίνησε να σερβίρει στον τελικό, διατηρώντας το σερβίς του για να ακολουθήσει ένα love game από τον Τσιτσιπά για το 1-1. Στο δεύτερο service game του Ρουντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τρία break points εκμεταλλευόμενος την τρίτη του ευκαιρία για να... σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του (2-1).

Ο Νορβηγός, στο αμέσως επόμενο game, προσπάθησε να πάρει πίσω το break του Τσιτσιπά, ωστόσο ο Έλληνας έσβησε τρία break points και έκανε το hold για το 3-1 στο σετ. Ο ρυθμός του Τσιτσιπά στον τελικό ήταν καταιγιστικος, με τον Ρουντ να κάνει πολλές λάθος επιλογές, με συνέπεια να δέχεται ακόμα ένα break και στη συνέχεια να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ.

Στο δεύτερο set point του Τσιτσιπά, ο Ρουντ των εννέα αβίαστων λαθών στο σετ έκανε διπλό λάθος και παραχώρησε ως δώρο το προβάδισμα στον Έλληνα τενίστα για το τελικό 6-1.

Στην κρίσιμη στιγμή φάνηκε η κλάση του

Το δεύτερο σετ ήταν πιο... κλειστό με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σέρβις τους και τον Στέφανο Τσιτσιπά να σβήνει ό,τι break point εμφανιζόταν στον Κάσπερ Ρουντ. Ο Έλληνας σε πολλά service game του έκανε υπερπροσπάθεια με την τελική συγκομοιδή σβησμένων break points να φτάσει στα οκτώ.

Οι δύο αθλητές έφτασαν στο 4-4, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει και να πηγαίνει στην αλλαγή με το προβάδισμα (5-4). Ο Ρουντ με τις μπάλες στα χέρια βρέθηκε πίσω με 0-30, το οποίο ισοφάρισε. Στο πρώτο championship point του Τσιτσιπά, ο 25χρονος τενίστα με forehand winner έκλεισε το σετ με 6-4 και πανηγυρισε την κατάκτηση του τίτλου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share