Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Απόφαση CAS: Παραμένει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Παίρνει πίσω τον έναν βαθμό

Πώς διαμορφώνεται πλέον η βαθμολογία του πρωταθλήματος

29 Φεβρουαρίου 2024 17:29
Απόφαση CAS: Παραμένει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Παίρνει πίσω τον έναν βαθμό
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τρίτη (6/2) εκδικάστηκε στο CAS η προσφυγή του Ολυμπιακού για την απόφαση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 22 Οκτωβρίου που είχε διακοπεί μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

To CAS κατέληξε στην απόφασή του για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκό που διέκοπη για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και σύμφωνα με πληροφορίες απόφασισε:

  1. Ο αγώνας δεν συνεχίζεται
  2. Το ντέρμπι κατακυρώνεται στον Παναθηναϊκό, που κρατάει τους τρεις βαθμούς
  3. Ο Ολυμπιακός παίρνει πίσω τον έναν βαθμό που του είχε αφαιρεθεί

Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο CAS μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που είχε απορρίψει την έφεση, που είχαν ασκήσει οι ερυθρόλευκοι κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, σύμφωνα με την οποία το ντέρμπι είχε κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού, πρόστιμο και ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Super League: Με οδηγό Ελ Κααμπί και 2η σερί ανατροπή πέρασε ο Ολυμπιακός από το Αγρίνιο (video)

Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο στο Αγρίνιο, όμως κατάφερε να βγει νικητής. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του Παναιτωλικού για την 25η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, κάνοντας την ανατροπή.

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε rotation, ωστόσο έφυγε νικηφόρος. Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε άνοιξε το σκορ στο 33' για τους Αγρινιώτες. Ο Τορεχόν με αυτογκόλ μετά την προσπάθεια του Μαρτίνς έφερε την ισοφάριση στο 72', με τον Ελ Κααμπί στο 79' να δίνει το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Δείτε επίσης: Super League: Στο καναβάτσο ο ΟΦΗ - Το ήθελαν περισσότερο και το πήραν οι Βολιώτες (video)

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή των ερυθρόλευκων σημειώθηκε στο 18ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ποντένσε σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε νέα στιγμή. Ο Μασούρας έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία από τα αριστερά της περιοχής, όμως δεν έδωσε στην μπάλα κατεύθυνση προς την εστία. Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Καμπράλ να απειλήσει, με τον Πορτογάλο να αστοχεί στο 24' με σουτ εκτός περιοχής.

Στο 30' ο Ιμπόρα είχε δική του καλή ευκαιρία. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί γύρισε με το κεφάλι στην "καρδιά" της περιοχής, εκεί που ο Ισπανός έκανε το σκαστό σουτ, με τον κίπερ του Παναιτωλικού να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Παναιτωλικός στην πρώτη του τελική προηγήθηκε.

Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ντίας, o Nτουάρτε μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, οι Αγρινιώτες απείλησαν ξανά με τον Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος πάτησε με προϋποθέσεις στην περιοχή, αλλά έχασε την κατοχή.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βγει πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να απειλήσει την εσία του Παναιτωλικού, ο οποίος φρόντιζε να καλύπτει τα μετόπισθεν του. Στο 52' ο Ντίαζ έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.

Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Έσε, Μαρτίνς και Γιόβετιτς στο 49'. Παρά τις δημιουργικές του δυσκολίες, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς πήρε την μπάλα από τον Τσικίνιο στα δεξιά της περιοχής, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Τορεχόν έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης, Καρέλης, Ντίαζ.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ, Μασούρας, Ελ Κααμπί

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share