Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Berlin Open: Στα ημιτελικά του Βερολίνου η Σάκκαρη - Έκανε το 2-0 και άφησε εκτός την Βοντρούσοβα

Με δυναμική πορεία συνεχίζει η Ελληνίδα τενίστρια

24 Ιουνίου 2023 14:13
Berlin Open: Στα ημιτελικά του Βερολίνου η Σάκκαρη - Έκανε το 2-0 και άφησε εκτός την Βοντρούσοβα
Από Ανθή Κουρεντζή

Η Μαρία Σάκκαρη αγχώθηκε στο πρώτο σετ κόντρα στην Μαρκέτα Βοντρούσοβα, έκανε “περίπατο” στο δεύτερο και πήρε το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Open που γίνεται στο Βερολίνο, επικρατώντας με 2-0. “Μάχη” με την Ντόνα Βέκιτς (νο 23 στον κόσμο) για μια θέση στον τελικό. Υπενθυμίζεται, ότι η Ελληνίδα τενίστρια αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Αφού δυσκολεύθηκε πολύ στο πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη… θύμωσε και έφθασε με άνεση στην νίκη με 2-0 επί της Μαρκέτα Βοντρουσόβα, εξασφαλίζοντας μία θέση στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενείται στο Βερολίνο για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ( Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης), μπήκε δυνατά στο ματς και έκανε break με το… καλημέρα, προηγούμενη με 2-0. Όμως η Τσέχα τενίστρια (Νο 58 στον κόσμο) αντέδρασε και πήρε τα επόμενα τρία games, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Σάκκαρη. Στην συνέχεια, οι δύο αθλήτρις, διατήρησαν το σερβίς του και το σετ κρίθηκε στο tie break, όπου η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καλύτερη και επικράτησε με 9-7.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο σετ, η Σάκκαρη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της και με… συνοπτικές διδικασίες, έκανε δύο breaks και έφθασε στην νίκη με 6-1 και μετά από μία ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Στα ημιτελικά του τουρνουά, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ντόνα Βέκιτς (Νο 23 στον κόσμο), που επιβλήθηκε με 2-0 (6-2, 7-6) της Ελίνα Αβενισιάν στον άλλο προημιτελικό.

Θυμίζουμε πως οι προημιτελικοί είχαν αναβληθεί χθες εξαιτίας της βροχής και έτσι η Σάκκαρη θα παίξει αργότερα -μέσα στην ημέρα- και τους ημιτελικούς.

Miami Open: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη - Έχασε 2-1 από την Αντρεέσκου

Πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε με το...καλημέρα στο Miami Open η Μαρία Σάκκαρη. Έχασε 2-1 από την Αντρεέσκου. Σημειώνεται πως την ίδια πίκρα είχε ζήσει και στο Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε σε 3.04' στην πρεμιέρα της στον 2ο γύρο 3-6, 7-5, 6-4 από την Μπιάνκα Αντρεέσκου και αποχαιρετά την Φλόριντα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κρατούν το σερβίς τους αλλά η Μαρία Σάκκαρη έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ. Με μπρέικ έκανε το 4-3 όμως η Αντρεέσκου το πήρε πίσω και ισοφάρισε σε 4-4!

Η Ελληνίδα είχε 2 μπρέικ πόιντ στο 10ο γκέιμ αλλά η Καναδή τα έσβησε και προηγήθηκε 5-4. Η Σάκκαρη πέτυχε μπρέικ (6-5) και κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το σετ στο 7-5.

Στο 2ο σετ η Αντρεέσκου προηγήθηκε 2-1 με το σερβίς της και είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. H Καναδή έφτασε σε μπρέικ (3-1) και το υπερασπίστηκε για το 4-1.

Το σετ (6-3) πήγε στην Μπιάνκα η οποία ισοφάρισε σε 1-1.

H Aντρεέσκου ξεκίνησε με διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο σετ και πέτυχε μπρέικ (1-0). Άμεση ήταν η απάντηση της Σάκκαρη που πήρε πίσω το μπρέικ (1-1) αλλά με νέο μπρέικ η Καναδή έφτασε στο 2-1.

Το υπερασπίστηκε για το 3-1 και με 3ο μπρέικ πήγε στο 4-1. Η Σάκκαρη αντέδρασε και 2ο μπρέικ πίσω (4-2) και έσβησε 3 μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της στο 7ο γκέιμ. Η Καναδή επέμεινε όμως η Ελληνίδα μείωσε σε 4-3.

Εν συνεχεία μείωσε σε 5-4 και έχασε το σετ (6-4) και το παιχνίδι. Η Καναδή εκμεταλλεύτηκε το 3ο της ματς πόιντ και συνεχίζει στους 32.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share