Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Roland Garros: Πρεμιέρα με αποκλεισμό για την Μαρία Σάκκαρη - Κίνδυνος να βρεθεί εκτός top 10

Ηττήθηκε με 2-0 από την Μούχοβα

28 Μαΐου 2023 19:28
Roland Garros: Πρεμιέρα με αποκλεισμό για την Μαρία Σάκκαρη - Κίνδυνος να βρεθεί εκτός top 10
Από Ανθή Κουρεντζή

Roland Garros: Με σκορ 2-0 ηττήθηκε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Γαλλικό Όπεν 2023. Λίγο νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Η Καρολίνα Μούχοβα ήταν αυτή που είχε αποκλείσει πέρυσι τη Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros και το ίδιο έγινε και φέτος, με την Ελληνίδα τενίστρια να χάνει με 2-0 και να αποχαιρετά από τον πρώτο γύρο το τουρνουά, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει τη θέση της στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Σάκκαρη, η οποία έκανε από νωρίς break και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στα games αλλά η Μούχοβα αντέδρασε, το έκανε 3-3 και τελικά, εκμεταλλευόμενη τα λάθη που έκανε στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-6.

Στο δεύτερο, η Σάκκαρη έκανε και πάλι break από νωρίς και προηγήθηκε με 2-0 αλλά η Μούχοβα απάντησε με δικό της break και το έκανε 2-2, γεμίζοντας με άγχος τη Μαρία. Άγχος που φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού σε κρίσιμα σημεία, με την Τσέχα όμως να μην τα εκμεταλλεύεται όλα.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ για τη Σάκκαρη, η οποία ισοφάρισε σε 5-5 αλλά εκεί… κόλλησε και τελικά έχασε και το δεύτερο σετ, με 7-5 αυτή τη φορά, με συνέπεια τον αποκλεισμό της από τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Τα σετ: 6-7, 5-7

Σάκκαρη – Βοντρούσοβα 0-2: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός για τη Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του τουρνουά της Ρώμης και γνώρισε πικρό αποκλεισμό με 2-0 σετ από την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα (7-5,6-3).

Η Βοντρούσοβα μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή στο ματς και με καλά χτυπήματα εκμεταλλευόμενη και τα άσχημα ποσοστά της Μαρίας Σάκκαρη στο πρώτο σερβίς πήρε κεφάλι έφτασε σε εύκολα break και χάλασε από νωρίς την ψυχολογία της Ελληνίδας τενίστριας.

Δείτε επίσης: «Λύγισε» η Μαρία Σάκκαρη: Αποκλείστηκε από την Σαμπαλένκα στον ημιτελικό της Μαδρίτης

Η Σάκκαρη με break ισοφάρισε σε 5-5, για να κάνει break στο break η Βοντρούσοβα, να προηγηθεί με 6-5 και να τελειώσει εύκολα το σετ με 7-5.

Η Μαρία ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Η Τσέχα βρήκε νωρίς ένα break που της έλυσε τα χέρια και της επέτρεψε να παίξει όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει το παιχνίδι.

Μόνο σε ένα σημείο η Μαρία έφτασε κοντά σε break, αλλά δεν τα κατάφερε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νούμερο 70 της κατάταξης να πάρει και ψυχολογικό προβάδισμα, να κρατήσει το σερβίς της στη συνέχεια και να κλείσει το παιχνίδι με νέο break για ντο τελικό 6-3 του δεύτερου σετ.

Αυτό που ουσιαστικά στοίχισε την ήττα στην Μαρία ήταν το κακό ποσοστό της στο πρώτο σερβίς (57%) σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ποσοστό που είχε η αντίπαλός της (76%). Ακόμη τα αρκετά χαμένα break point της ελληνίδας αθλήτριας σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Στους «16» η Βοντρούσοβα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Καλίνσκαγια – Ριμπάκινα με την κοπέλα από το Καζακστάν να είναι το απόλυτο φαβορί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share