Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Australian Open: "Πικρός" αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη - "Λύγισε" στο τέλος του αγώνα

Μετά από μεγάλη μάχη που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της Λιν Ζου

20 Ιανουαρίου 2023 17:02
Australian Open:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Australian Open στον τρίτο γύρο, αφού η Λιν Ζου επικράτησε 2-1 σετ κόντρα στην Ελληνίδα. Την ίδια στιγμή, απτόητος συνεχίζει στον 4ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μεγάλη μάχη με το Νο 85 της Παγκόσμιας κατάταξης να συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της. Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) πλήρωσε τα πολλά αβίαστα λάθη της (52 για 42 winners).

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε νευρικά και για τις δύο τενίστριες με πολλά λάθη και διαδοχικά break. Αυτή που βγήκε αρχικά κερδισμένη από αυτό ήταν η Ζου η οποία ήταν η πρώτη που κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-1.

Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-3. Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη πήρε τρία διαδοχικά games για να προηγηθεί για πρώτη φορά.

Η Ζου κράτησε το σερβίς της και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Κινέζα μπήκε εντυπωσιακά για να προηγηθεί με 4-1 και στη συνέχει κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη για να κλείσει το σετ με 7-6 (3).

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον ίδιο τρόπο που άρχισε το πρώτο, αλλά με αντίστροφους ρόλους. Πάλι είχαμε τρία διαδοχικά breaks με την Σάκκαρη όμως να βγαίνει αυτή τη φορά κερδισμένη και να προηγείται με 3-1.

Η συνέχεια του σετ ανήκε απόλυτα στην 27χρονη Ελληνίδα. Μπορεί και η ίδια να έκανε πολλά αβίαστα λάθη (13 για ισάριθμούς winners) όμως ήταν περισσότερο αποτελεσματική και κατάφερε να φτάσει εύκολα στο 1-1 με 6-1.

Στο τρίτο σετ η Ζου μπήκε με break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0. Η Σάκκαρη αντέδρασε και στο έκτο game έφερε το σετ στα ίσα και έπειτα έκανε το 4-3.

Ωστόσο, η Κινέζα έκανε νέο break στο ένατο game και στη συνέχεια έκλεισε το ματς για το 6-4.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share