Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σκηνές πολέμου στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: Οριστική διακοπή, πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι!

Κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

15 Ιουνίου 2023 23:58
Σκηνές πολέμου στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: Οριστική διακοπή, πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι!
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκκένωση στο ΟΑΚΑ αποφάσισαν οι διαιτητές προκειμένου να συνεχιστεί ο 4ος τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Το τοπίο στο γήπεδο θύμιζε σκηνή πολέμου με σπασμένα καθίσματα και καπνογόνα, ενώ αγώνας διεκόπη οριστικά και πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν οι ερυθρόλευκοι.

Μετά από 30' στα αποδυτήρια οι διαιτητές αποφάσισαν να μην συνεχιστεί ο αγώνας, εάν δεν φύγει ο κόσμος από το Ολυμπιακό Στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι το Περιστέρι τερμάτισε στην 3η θέση.

Η αποχώρηση ωστόσο δεν εξελίχθηκε ήρεμα, καθώς τα ΜΑΤ χρειάστηκε να μπουν μέσα στο γήπεδο, όπου υπήρξαν επεισόδια με τους θερμόαιμους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πετούσαν νερά και άλλα αντικείμενα προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και η κατάσταση δεν άλλαξε μετά από πολλές παρατηρήσεις των διαιτητών.

Στα 2:46 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου να προκληθεί ένταση, να ξεκινήσει ρίψη αντικειμένων προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και η αποστολή των Πειραιωτών να αποσυρθεί στα αποδυτήρια. Η ένταση όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά... εντάθηκε περισσότερο με αποτέλεσμα οι διαιτητές του αγώνα να διατάξουν την εκκένωση του γηπέδου. Και να 'ταν μόνο αυτό;

Οι καταστροφές στο ΟΑΚΑ πήραν τη θέση των αποδοκιμασιών και της ρίψης αντικειμένων με αποτέλεσμα το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να θυμίζει... πολεμικό πεδίο. Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά ύστερα από περισσότερο από μία ώρα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο αγώνας

Όσο για το ματς και όσο αυτό διαδραματίστηκε στις 4 γραμμές του παρκέ; Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας αφενός εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να βρουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα τις κατάλληλες συνθήκες για ανοικτά σουτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετρήσουν 4/6 δίποντα και 4/6 τρίποντα μέσα σε επτά λεπτά αγώνα και να προηγηθούν με +11 πόντους (9-20) έχοντας ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του ματς. Ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά νευρικοί στην επίθεση ενώ είχαν μπερδευτεί και πάλι -όπως και στον 3ο τελικό- με την ταυτόχρονη παρουσία των Βεζένκοβ και Πίτερς στο «ερυθρόλευκο» σχήμα. Αποτέλεσμα; Το δεκάλεπτο να κλείσει στο +9 για τον Ολυμπιακό (15-24) έχοντας 4/6 τρίποντα και τον Γουόκαπ να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 2/7 τρίποντα και 6/19 σουτ στο σύνολο.

Μια... από τα ίδια και το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο κλειστό του ΟΑΚΑ έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων παίρνοντας από νωρίς διαφορά 15 πόντων (17-32 στο 12'). Δείγμα και της εικόνα που επικρατούσε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εκείνος που προσπάθησε να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο ματς βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση (21-32 στο 14') αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι εύστοχος στα μακρινά σουτ με αποτέλεσμα να επαναφέρει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα (21-37) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Και δεν... έμειναν εκεί. Όσο ο Παναθηναϊκός βιαζόταν να επιστρέψει στο ματς με αποτέλεσμα να πραγματοποιεί κάκιστες επιθέσεις, άλλο τόσο ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και έφτασε να προηγείται και με +18 πόντους διαφορά (24-42 στο 17'). Η ομάδα του Πειραιά ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού κάνοντας τα πάντα να φαίνονται πολύ εύκολα στο παιχνίδι. Η είσοδος του... ξεχασμένου Νίκου Παππά αφύπνισε κάπως το πλήθος, ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για να πλησιάσει, αλλά από τη στιγμή που βιαζόταν να «ψαλιδίσει» την διαφορά, έκανε λανθασμένες επιλογές και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 22 πόντων (26-48).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά εντός παιδιάς καθώς στο πρώτο μισό του αγώνα μέτρησαν 10/18 δίποντα, 8/12 τρίποντα, ενώ είχαν πέντε ριμπάουντ περισσότερα από τον Παναθηναϊκό (20 έναντι 15). Ουσιαστικά οι «πράσινοι» πλήρωσαν την μεγάλη τους αστοχία στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μόλις 11/34 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 8/19 δίποντα και 3/15 τρίποντα! Συνεχίζοντας με τον ίδιο... ρυθμό όπως και σε όλα τα ματς των φετινών τελικών της Basket League.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ούτε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς με το «καλημέρα» η διαφορά έφτασε στους 29 πόντους για λογαριασμό των φιλοξενούμενων (26-55 στο 22' και 31-60 στο 24'). Και δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +32 (31-63) στα μέσα της 3ης περιόδου. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μην μπορώντας να αντέξουν το αποκρουστικό θέαμα της ομάδας τους άρχισαν τη ρίψη αντικειμένων στον πάγκο του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στο παιχνίδι με 2:46 για το τέλος του 3ου δεκαλέπτου και με το σκορ στο 35-63 υπέρ των Πειραιωτών. Για την ακρίβεια όχι μόνο διακοπή αλλά και εκκένωση του γηπέδου μέσα σε... πολεμικό κλίμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share