Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξελίξεις με Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας - Αμφίβολος για το Game 3

Τα νεότερα για τον τραυματισμό του «ερυθρόλευκου» φόργουορντ

9 Ιουνίου 2023 09:18
Εξελίξεις με Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό: Το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας - Αμφίβολος για το Game 3
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό σε 1-1 ύστερα από τη νίκη του με 67-65. Στον Ολυμπιακό λαχτάρησαν με τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοβ λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου προσγειώθηκε άτσαλα έπειτα από φάουλ του Λευτέρη Μποχώριδη.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν επέστρεψε στο αγώνα και πριν λήξη μάλιστα κατευθύνθηκε στο ιατρικό Αθηνών για εξετάσεις. τα αποτελέσματα επανέφεραν την ηρεμία στην ομάδα αφού δεν έδειξε κάτι σοβαρό.

Η ενημέρωση του Ολυμπιακού σχετικά με το αποτέλεσμα των εξετάσεων του 28άχρονου φόργουορντ ανέφερε πως, «Ο Σάσα Βεζένκοβ υπέστη οστικό οίδημα στην οπίσθια επιφάνεια του έσω κνημιαίου κονδύλου δεξιού γονάτου». Η συμμετοχή του Βεζένκοβ για τον τρίτο τελικό θεωρείται πάντως εξαιρετικά αμφίβολη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 67-65: Το τριφύλλι έσπασε το εντυπωσιακό σερί των Πειραιωτών

Για πρώτη φορά μετά από 563 ημέρες (22/11/2021) ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Το τριφύλλι έσπασε το εντυπωσιακό σερί των Πειραιωτών με 67-65. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε 67-65 του Ολυμπιακού στον 2ο τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ παρουσία 14.000 θεατών και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών η οποία μεταφέρεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

Λίγο με την ώθηση του κόσμου, λίγο με τον ενθουσιασμό της έδρας, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα. Χάρη στην καλή του άμυνα «χάλασε» τη δημιουργία των «ερυθρολεύκων» και έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με +11 πόντους (15-4 στο 4') έχοντας μετρήσει 6/7 εντός παιδιάς έως εκείνο το σημείο και έχοντας υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» σε τρία λάθη. Παρόλα αυτά, όταν ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να περάσει την μπάλα στο ζωγραφιστό και δη στον Φαλ, πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 9-2 και πλησίασε στους τέσσερις πόντους (17-13) δύο λεπτά αργότερα.

Αν και όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ανακτήσει τα ηνία στο ματς ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε δυνατό «finish» στο δεκάλεπτου και βρέθηκε να προηγείται για πρώτη φορά με +12 πόντους (25-13) με τη λήξη της α' περιόδου. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» μέτρησαν 10/16 σουτ ενώ ο Ολυμπιακός είχε 6/13 εντός παιδιάς αλλά και 6 λάθη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και πάλι. Η ομάδα που έδειχνε να ανεβαίνει ψυχολογικά και αγωνιστικά στο ματς, δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το καλό της μομέντουμ. Κάτι που αποδείχθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο πρώτο τρίλεπτο του β' δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός έπιασε στον... ύπνο τον Παναθηναϊκό και με σερί 12-0 (!!) έφερε το ματς στα ίσια (25-25). Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο Γουόκαπ δεν έβγαινε από το παρκέ για... κανέναν λόγο μετά και την απουσία του Σλούκα ενώ από τα χέρια του περνούσαν όλες οι προσπάθειες της ομάδας του. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός να πραγματοποιήσει την απόλυτη ανατροπή και να πάρει προβάδισμα με 27-29 στο 15'.

Σε αυτό το διάστημα στηρίχθηκε στην εξαιρετική άμυνα, έλεγξε τα ριμπάουντ, ενώ έβγαλε τις συνεργασίες που έλειπαν από την πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Σερέλη είχαν πολλά προβλήματα από την άμυνα των φιλοξενούμενων, έμενε η μπάλα στα χέρια τους έως τα τελευταία δευτερόλεπτα και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και έκλεισε το ημίχρονο με το προβάδισμα της μίας κατοχής (33-35).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 3/13 εντός παιδιάς έναντι 9/13 του «αιωνίου» αντιπάλου του. Στο σύνολο οι πράσινοι έκλεισαν το ημίχρονο με 13/30 σουτ, μόλις 12 ριμπάουντ (σ.σ. έναντι 19 του Ολυμπιακού) ενώ είχαν επίσης 11 ασίστ για 5 λάθη. Οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν αντίστοιχα 15/28 εντός παιδιάς ενώ ο Γουόκαπ ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά (14π., 4/4δίπ., 2/4τρ., 3ριμπ., 2ασ. σε 18:14) στον δεύτερο τελικό της σειράς.

Τα δεδομένα του αγώνα ωστόσο άλλαξαν μόλις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς αποβλήθηκε ο Τόμας Γουόκαπ από το παιχνίδι καθώς χρεώθηκε με flopping ενώ είχε προηγηθεί και επιθετικό φάουλ του ίδιου σε φάση του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά και παρά την αποβολή του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός με 5-0 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με +7 πόντους (33-40 στο 22').

Όμως όσο κυλούσε ο χρόνος και οι «ερυθρόλευκοι» ξέμεναν στο περιφερειακό rotation, ο Παναθηναϊκός «ροκάνισε» την διαφορά, έφερε το ματς στα ίσια (42-42 και 44-44 στο 25') ενώ στη συνέχεια πήρε και προβάδισμα (46-44 στο 26') έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 13-4. Σ' εκείνο το σημείο αποχώρησε υποβασταζόμενος ο Σάσα Βεζενκοβ ο οποίος τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας στη ρακέτα των «πρασίνων». Ακόμα και έτσι ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε αυταπάρνηση στο παρκέ και ανέκτησε εκ νέου τα ηνία στο σκορ (46-50) λίγο πριν από το το τέλος του γ' δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα μίας κατοχής (51-50).

Παρά τις απουσίες του Ολυμπιακού, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όχι μόνο δεν «κατέρρευσε» αλλά έδειξε περίσσια υπομονή στην επίθεση ενώ παράλληλα στηρίχθηκε στην πολύ καλή της άμυνα. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις απουσίες των αντιπάλων τους έδειξαν... βιασύνη δίχως λόγο και το πλήρωσαν. Οι κακές επιλογές στην επίθεση έφεραν τρία τρίποντα στον Ολυμπιακό (δύο έμμεσα με Πίτερς και Παπανικολάου και ένα άμεσο με ΜακΚίσικ) με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 54-59 στο 33'.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο αντέδρασε και παρά την εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων» μπόρεσε να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ με 64-60 στο 38' έχοντας βάλει παράλληλα και «φωτιά» στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ουσιαστικα είχε υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε μόλις έναν πόντο σε αυτό το χρονικό διάστημα έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους σερί 10-1. Ένα καλάθι του Παπανικολάου έκανε το 64-62, ακολούθησε ένα άστοχο σουτ του Πονίτκα από καλή θέση ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τρίποντο στο 1:20 έφερε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 1:10 με 64-65.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση ακολούθησε λάθος του Παναθηναϊκού αλλά ο Λαρεντζάκης αστόχησε από κοντά στα 35'' αλλά ο Πονίτκα με τρίποντο στα 17'' έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα με 67-65!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share