Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Ο δρόμος των προκριματικών στο Champions League - Όλα τα δεδομένα για τον δεύτερο και τον τρίτο γύρο

Οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες

29 Μαΐου 2023 14:19
Παναθηναϊκός: Ο δρόμος των προκριματικών στο Champions League - Όλα τα δεδομένα για τον δεύτερο και τον τρίτο γύρο
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League, αλλά με τη 2η θέση εξασφάλισε την επιστροφή του στα προκριματικά του Champions League και περιμένει να μάθει τους οριστικούς πιθανούς του αντιπάλους. Ενώ, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου είχε φραστικό επεισόδιο με φίλους του Περιστερίου, λίγο μετά τη νίκη της ομάδας τους επί του Παναθηναϊκού στον τέταρτο ημιτελικό της Basket League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον 2ο προκριματικό γύρο (25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου οι αγώνες) και θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση που θα γίνει στις 20 Ιουνίου.

Αυτός θα είναι είτε η ομάδα που θα τερματίσει 2η στην Ουκρανία, είτε αυτή που θα είναι 2η στο Βέλγιο. Το ευχάριστο είναι πως από τους πιθανούς αντιπάλους βγήκε οριστικά η επικίνδυνη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επικράτησε 3-0 της Ντνίπρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ουκρανία μια αγωνιστική πριν από το τέλος.

Έτσι, πλέον, από αυτό το πρωτάθλημα, η πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα είναι μία εκ των Ντνίπρο ή Ζόρια. Οι δύο τους ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, με την πρώτη να υπερτερεί. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική η Ντνίπρο επικρατήσει της αδιάφορης Κρίβμπας θα είναι η πιθανή αντίπαλος του Τριφυλλιού.

Στο Βέλγιο, τρεις ομάδες είναι υποψήφιες για τη 2η θέση. Το 1-1 στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Αντβέρπ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ διατήρησε την ισοβαθμία μεταξύ τους στους 46 βαθμούς, ενώ έναν λιγότερο (45) έχει πλέον η Γκενκ, που άλωσε το «Γιαν Μπρεϊντέλ» με το 1-3 επί της αδιάφορης Κλαμπ Μπριζ!

Την τελευταία αγωνιστική (4/6) υπάρχουν οι αναμετρήσεις: Γκενκ - Αντβέρπ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Μπριζ, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον τίτλο, αλλά και για την δεύτερη θέση που θα δώσει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Champions League, όπου περιμένει ως πιθανός αντίπαλος ο Παναθηναϊκός.

Ο δρόμος των προκριματικών στο Champions League για τον Παναθηναϊκό
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Οριστικοποιήθηκαν οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Champions League

Αν ο Παναθηναϊκός περάσει το πρώτο εμπόδιο και προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα έχει εξασφαλίσει -στη χειρότερη περίπτωση- τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και θα συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στους ομίλους.

Στον 3ο προκριματικό (8/9 Αυγούστου και 15 Αυγούστου τα παιχνίδια) το Τριφύλλι θα βρίσκεται δεδομένα στο γκρουπ των ανίσχυρων και ήδη ξέρει τους πιθανούς αντιπάλους που θα μπουν στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου. Αυτοί είναι οι Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός προκριθεί και από τον 3ο προκριματικό, τότε θα συμμετάσχει στα play offs του Champions League, διεκδικόντας την πρόκριση στους ομίλους (22/23 Αυγούστου και 29/30 Αυγούστου οι αναμετρήσεις, 7 Αυγούστου η κλήρωση).

Πιθανοί αντίπαλοι θα είναι και πάλι δύο εκ των Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ, ανάλογα με το ποιες εξ αυτών θα έχουν προκριθεί από τον 3ο προκριματικό. Σε διαφορετική περίπτωση (στο ακραίο σενάριο που αποκλειστούν όλες) θα είναι μια εκ των Στουρμ Γκρατς και της δεύτερης του Βελγίου ή της Ουκρανίας (όποια δεν έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο προκριματικό).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share