Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Με τα... δεύτερα πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός - "Φωνάζει" για τη διαιτησία ο Άρης (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

18 Ιανουαρίου 2023 21:20
Κύπελλο Ελλάδος: Με τα... δεύτερα πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός -
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 1-0 του Άρη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία με τον Καμάτσο, να πάρουν την ισοπαλία, αλλά να τους σταματάει το... δοκάρι. Παράλληλα, η ΑΕΚ πάτησε "γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανσερραϊκό, τον οποίο νίκησε στην OPAP Arena με 3-0 και σκόρερ τους Μάνταλο, Λιβάι, Πινέδα, παίρνοντας ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να βρουν δίχτυα για να πάρουν προβάδισμα τόσο στην αναμέτρηση, όσο και στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με πρώτους να απειλούν οι Κίτρινοι, όταν στο 5’ ο Ιτούρμπε θα γυρίσει παράλληλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καμαρά δεν προλάβει για λίγο να κάνει την προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι, μιας και είχαν λιγότερες αλλαγές στην ενδεκάδα τους, έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να πιέσουν την άμυνα των Ερυθρόλευκων, που είχαν αρκετά μεγάλη δυσκολία να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Στο 15’ ο Μαντσίνι θα προσπαθήσει να νικήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ τον Τζολάκη, με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να διώχνει δύσκολα, ενώ στην επόμενη φάση οι Κίτρινοι θα βρουν δίχτυα με κεφαλιά του Ιτούρμπε, όμως ο διαιτητής θα το ακυρώσει για φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν στο 19’ θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Μαντσίνι να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Ιτούρμπε να πιάνει την κεφαλιά – ψαράκι αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό θα έρθει τρία λεπτά μετά όταν ο Βρουσάι θα κάνει ένα μακρινό σουτ, με τον Κουέστα όμως να είναι σε σωστή θέση και διώχνει σε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες θα ανεβάσουν την απόδοσή τους και θα αρχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα στο 30’ θα είναι αυτοί που θα βρουν τελικά δίχτυα. Μετά από ωραία κίνηση, από τα αριστερά, και σέντρα του Ανδρούτσου, στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκάρι Ροντρίγκες με ωραίο τελείωμα, θα νικήσει τον Κουέστα και θα κάνει το 1-0.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Κίτρινους να προσπαθούν να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Εμπακατά να μπαίνει στην περιοχή, στο 49’ και να προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα, όμως τον Τζολάκη να μπλοκάρει στο πρώτο δοκάρι.

Η μεγάλη στιγμή θα έρθει για τους Πειραιώτες, επτά λεπτά μετά, όταν ο Χουάνγκ θα κάνει σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ελ Αραμπί, που θα βρεθεί τετ α τετ με τον Κουέστα, όμως τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει το πλασέ του Μαροκινού.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και μάλιστα είχαν αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους, βάζοντας ταχύτητα, με στόχο να επωφεληθούν από το γεγονός ότι οι Κίτρινοι είχαν ανεβάσει ψηλά τις γραμμές τους.

Οι Πειραιώτες θα έχουν ακόμα μια καλή ευκαιρία, στο 72’, από στατική φάση όταν ο Χάμες Ροντρίγκες θα εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Οι Κίτρινοι θα χάσου μέσα σε δύο λεπτά ισάριθμες τεράστιες ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν αρχικά στο 79' ο Γκρέι θα γυρίσει πολύ ωραία την μπάλα, από αριστερά, τον Καμάτσο να μπαίνει στη φάση και να σουτάρει, αλλά η προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό μετά και ο Μρπάμπετς θα πιάσει την κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Πάλμα και τον Τζολάκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Οι Πειραιώτες θα απαντήσουν στο 89', όταν ο Χάμες θα κάνει ωραία σέντρα και τον Μπουχαλάκη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ο Έλληνας μέσος θα χάσει ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο 90+1', όταν μετά από πολύ ωραία συνεργασία θα βρεθεί και πάλι απέναντι από τον Κουέστα, αλλά η προσπάθειά του δεν θα είναι καλή και τον Ισπανό γκολκίπερ να μπλοκάριε.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. όμως χωρίς αποτέλεσμα κάτι που θα κάνει το 1-0 να είναι το τελικό σκορ και τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Ντόι, Ανδρούτσος (64' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80' Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Κασάμι (64' Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες (69' Ροντινέι), Ελ Αραμπί (69' Μπακαμπού).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46' Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65' Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35’ Γκρέι)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share