Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Την πήρε από τώρα την πρόκριση η ΑΕΚ - Τριάρα στον Πανσερραϊκό στην OPAP Arena (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

18 Ιανουαρίου 2023 20:18
Κύπελλο Ελλάδος: Την πήρε από τώρα την πρόκριση η ΑΕΚ - Τριάρα στον Πανσερραϊκό στην OPAP Arena (Video)
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ πάτησε "γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανσερραϊκό, τον οποίο νίκησε στην OPAP Arena με 3-0 και σκόρερ τους Μάνταλο, Λιβάι, Πινέδα, παίρνοντας ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, έβαλε στέρεες βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά και η Λαμία.

Το ματς

Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησε τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Πανσερραϊκό η Ένωση, που απείλησε για πρώτη φορά στην OPAP Arena στο 4', από το φάουλ ειδικότερα που εκτέλεσε απευθείας ο Τσούμπερ. Οι φιλοξενούμενοι, παρότι είχαν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, μπόρεσαν να φτάσουν σε μία τελική στο 14ο λεπτό, όταν το σουτ του Μούργου έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε βέβαια τον Στάνκοβιτς.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 28', όταν ο Πάολο Φερνάντες έκανε εντυπωσιακές ντρίμπλες, βρήκε χώρο μέσα από την περιοχή και έπιασε ωραίο σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον πλήρη έλεγχο (παρότι πολλές μεγάλες ευκαιρίες δεν είχαν δημιουργήσει έως τότε) και στο 40' άγγιξαν το 1-0. Για την ακρίβεια ο ορεξάτος Φερνάντες και πάλι πάσαρε στον Μάνταλο, το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι ξανά, καταλήγοντας εν τέλει σε κόρνερ. Από τη στημένη φάση δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο, με το 0-0 να παραμένει έτσι μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές. Η σημαντική ευκαιρία της επανάληψης ήρθε στο 49', όταν το διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου. Νωρίτερα, ωστόσο, η ΑΕΚ διαμαρτυρόταν για χέρι-πέναλτι αμυντικού του Πανσερραϊκού. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, ο οποίος συμφώνησε με τον διαιτητή για το μη καταλογισμό της παράβασης.

Η Ένωση κατάφερε να φτάσει τελικά στο γκολ, μετά από 10 λεπτά ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 55' ο Πινέδα σούταρε δυνατά, ο Γιαννίκογλου απέκρουσε μεν αλλά όχι σταθερά δε, με τον Μάνταλο ν' ακολουθεί τη φάση, να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό!

Η νίκη-μισή πρόκριση "κλείδωσε" στο 67ο λεπτό. Ο Αραούχο έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν κατάφερε να διώξει καλά, με αποτέλεσμα ο Χατζισαφί να πασάρει στον Λιβάι και ο τελευταίος από κοντά να κάνει ένα εύκολο πλασέ για το 2-0 της ΑΕΚ! Το τελικό 3-0 για την πρόκριση από... τώρα διαμόρφωσε στο 89' για την Ένωση ο MVP του ματς Πινέδα, όταν από ασίστ του (σκόρερ πριν) Λιβάι ο Μεξικανός νίκησε ξανά με πλασέ τον Γιαννίκογλου.

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61' Γιόνσον), Πινέδα, Τσούμπερ (62' Αραούχο), Πάολο Φερνάντες (62' Άμραμπατ), Μάνταλος, Φαν Βερτ (56' Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Πεταυράκης (61' Λυμπεράκης), Παντεκίδης, Γιανναράκης, Δεληγιαννίδης, Ροντρίγκεζ (66' Ανάκογλου), Θυμιάνης, Στίνα (77' Άλι μπάμπα), Μούργος, Κανίς (60' Σοφιανός), Κατσαντώνης (Μπαΐροβιτς).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share