Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός θρυλικός παίκτης μετά από τροχαίο

Είχε αγωνιστεί σε Ρεάλ και Νάπολι

14 Απριλίου 2022 10:29
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός θρυλικός παίκτης μετά από τροχαίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο θρύλος της Κολομβίας και παλιός παίκτης της Ρεάλ και της Νάπολι, Φρέντι Ρινκόν, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο και ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Δείτε επίσης: Αδιανόητο - Βραζιλιάνικη εφημερίδα «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (12/4) ο θρύλος της εθνικής Κολομβίας, Φρέντι Ρινκόν, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο. Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο στην πόλη Κάλι της Κολομβίας. Εκείνος και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο, ο ίδιος ήταν σε σοβαρή κατάσταση και μάλιστα θα υποβαλλόταν σε επέμβαση στο κεφάλι. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η FIFA ανακοίνωσε πως "έφυγε" σε ηλικία 55 ετών.

"Ενωνόμαστε μαζί με πολλούς ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου για να θυμηθούμε τον Φρέντι Ρινκόν. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στους αγαπημένους του, στους πρώην συμπαίκτες του, στους οπαδούς των συλλόγων στους οποίους αγωνίστηκε, αλλά και στην εθνική ομάδα, την οποία εκπροσώπησε σε τρία Μουντιάλ. Αναπαύσου εν ειρήνη", ανέφερε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο 55χρονος Ρινκόν είχε 17 γκολ σε 85 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και σε Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι στην Ευρώπη.

“Έφυγε” ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, βυθίζοντας σε θλίψη τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Παράλληλα, απέραντη θλίψη με τον νεκρό 60χρονο άνδρα στη Μάνδρα

Ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΟΚ από το 1977, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά, έως και το 1998, ενώ από το 2002, είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΕΟΚ με τη σειρά της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση της απώλειας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος, ενώ του είχε αποδοθεί και ο τίτλος του «επίτιμου».

Στην ΕΟΚ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1977 και παρέμενε στη διοίκηση μέχρι το 1998, χωρίς όμως και στη συνέχεια να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share