Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Βραζιλιάνικη εφημερίδα «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Παραλίγο να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας-Βραζιλίας

13 Απριλίου 2022 19:47
Αδιανόητο: Βραζιλιάνικη εφημερίδα «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο σοφός λαός. Μόνο που στην περίπτωση της βραζιλιάνικης ηλεκτρονικής εφημερίδας Folha, ένα «άρθρο ψυγείο» για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας-Βραζιλίας.

Δείτε επίσης: Τραγικές ώρες για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - «Είναι πλέον καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι»

Η είδηση προφανώς δημοσιεύτηκε από λάθος, ενώ έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες να κριτικάρουν με καυστική χροιά το γεγονός γράφοντας «δεν πέθανε η βασίλισσα αλλά η δημοσιογραφία».

Το δημοσιογραφικό αυτό ατόπημα φαίνεται πως έγινε σχετικά γρήγορα αντιληπτό από την εφημερίδα, η οποία έσπευσε να κατεβάσει το άρθρο από το site της, ζητώντας συγγνώμη από την Βρετανική Κυβέρνηση μέσω επίσημης ανακοίνωσης της.

«Είναι καθιερωμένη πρακτική στη δημοσιογραφία η προετοιμασία ιστοριών για πιθανές καταστάσεις, όπως οι θάνατοι παγκόσμιων ηγετών, διασημοτήτων και δημοσίων προσώπων. Η Folha λυπάται για το λάθος. Το κείμενο έχει αφαιρεθεί», ανέφερε η εφημερίδα μεταξύ άλλων.

βασιλισσα-ελισαβετ

Οδεύει προς το τέλος η Βασίλισσα Ελισάβετ - Τα τραγικά νέα για την υγεία της

H Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό πριν από δύο μήνες και παραδέχθηκε πως την άφησε εξαντλημένη.

Η 95χρονη βασίλισσα σε βιντεοκλήση που είχε με μέλη και ασθενείς του βρετανικού συστήματος υγείας – NHS, αποκάλυψε ότι η μάχη της με τον κορονοϊό της προκάλεσε κόπωση και εξάντληση. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Σε αφήνει κουρασμένο και εξαντλημένο! Αυτή η φοβερή πανδημία. Δεν είναι καλό το αποτέλεσμα”.

Όταν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η Βασίλισσα διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό, ενώ διαμένει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, λέγεται ότι είχε ήπια συμπτώματα.

Η πολύ κουρασμένη βασίλισσα λοιπόν, αναμένεται να περιορίσει τις εμφανίσεις της στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, όπως είπε η ειδικός επί των θεμάτων των Ανακτόρων, Angela Levin.

“Θα είναι δύσκολο για εκείνη να βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις, μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες, ενδεχομένως στην τελετή στον Άγιο Παύλο. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Δεν νομίζω ότι θα τη δούμε σε πολλές εκδηλώσεις, μάλλον θα είναι αρκετά καλά για να κάθεται και να βλέπει τα άλογα.

βασιλισσα-ελισαβετ

Αλλά αυτή δεν θα είναι παντού. Φαντάζομαι πως οι βοηθοί ανησυχούν ότι αν το κοινό δεν τη βλέπει, ενδεχομένως οι άνθρωποι να νομίζουν ότι αφού εκείνη δεν θα παρευρίσκεται, δεν θα αξίζει να πάνε και αυτοί”.

Επίσης, η ίδια ερωτώμενη σχετικά με το αν ο Χάρι και η Μέγκαν επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία για τις εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου, είπε: “Είμαι σίγουρη πως όχι. Εννοώ η συμπεριφορά τους κατρακυλά σε νέα χαμηλά συνεχώς.

Το γεγονός ότι ο Χάρι ετοιμάζεται, σύμφωνα με όσα ακούγονται, να επιτεθεί σε νέο βιβλίο εναντίον του Κάρολου και της Καμίλα… δηλαδή πώς να το πω, πόσες φορές πρέπει να επιτεθεί στην οικογένειά του; Τα βαρεθήκαμε όλοι αυτά. Προχώρα και προσπάθησε να απολαύσεις τη ζωή σου, όχι να συνεχίζεις να λες ατελείωτα πόσο άσχημα σου φέρθηκαν. Είναι τραγικά θλιβερό και δεν έχει καμία σχέση με τον Χάρι που ήξερα. Είναι επώδυνο να τον παρακολουθώ.

Θέλεις απλώς να τον πιάσεις να τον ταρακουνήσεις και να του πεις: “Δεν βλέπεις τι κάνεις;” Όλοι μπουχτίσαμε! Ας δούμε έναν χαρούμενο άνθρωπο, επειδή πήρες αυτό που ήθελες και αρκετά χρήματα” πρόσθεσε η ειδική επί των Ανακτόρων.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share