Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Λαύριο- Ιωνικός 59-61: Άθλος με εννέα παίκτες!

Ο Ιωνικός πήρε μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του Λαυρίου

6 Νοεμβρίου 2021 19:24
Λαύριο- Ιωνικός 59-61: Άθλος με εννέα παίκτες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωνικός είχε προβλήματα, πήγε με 10 παίκτες στο Λαύριο, έμεινε με εννέα μετά τον τραυματισμό του Γόντικα αλλά θριάμβευσε!

Ο αγώνας

Το Λαύριο είχε από νωρίς τον έλεγχο της κατάστασης, εκμεταλλευόμενο δύο στοιχεία. Αφενός το γεγονός πως ο Μάρκους Λιούις τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, αφετέρου την αστοχία των παικτών του Ιωνικού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 3/18 σουτ εντός παιδιάς στην πρώτη περίοδο, κάτι που μετέτρεψε σε... φυσιολογικό το διψήφιο προβάδισμα του Λαυρίου (20-10 στο 10').

Λαύριο- Ιωνικός Νίκαιας 59-61

Σταδιακά πάντως, ο Γιουτζίν Τζέρμαν ανέλαβε πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας παράλληλα τα ποσοστά και τις αποφάσεις του. Ακόμη κι έτσι όμως, η ουσία δεν άλλαξε πολύ για τις δύο ομάδες, με το Λαύριο να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας το +7 (37-30) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε χαμηλό ρυθμό, πολλά άστοχα σουτ και λάθη, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε πρόβλημα για τους γηπεδούχους. Παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποιος να ξεχωρίζει σε επίπεδο σκοραρίσματος, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη διατήρησε το προβάδισμα, έχοντας βρει παράλληλα τον τρόπο να περιορίσει την δράση του Γιουτζίν Τζέρμαν.

Δεδομένης της εικόνας που είχε η αναμέτρηση, αλλά και του +11 (55-44) του 34ου λεπτού, όλα έδειχναν πως η νίκη θα καταλήξει στην πλευρά του Λαυρίου. Οι παίκτες του Ιωνικού δεν σταμάτησαν όμως να παλεύουν και να μοχθούν στην άμυνα. Κι ας έχασαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με το παιχνίδι να κρέμεται από μια κλωστή, ο Γιουτζίν Τζέρμαν έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό (59-61) στα 36'' για το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη νίκη, δεδομένου ότι ακολούθησαν δύο σερί χαμένα σουτ τριών πόντων από τον Μάρκους Λιούις και τον Βασίλη Μουράτο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share