Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιωνικός - ΑΕΚ 59-65: Οι κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη στη Νίκαια

Έχασαν όμως τον Γέλοβατς

30 Οκτωβρίου 2021 22:04
Ιωνικός - ΑΕΚ 59-65: Οι κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη στη Νίκαια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν ήταν το πιο ποιοτικό ματς της αγωνιστικής, δεν ήταν καν... υποφερτό, ήταν όμως ντέρμπι και τα είχε όλα. Ιωνικός και ΑΕΚ πάλεψαν μέχρι το τέλος στο κλειστό του Πλάτωνα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την νίκη (65-59) και να ανεβαίνουν στο 3-2, την ώρα που η ομάδα της Νίκαιας έπεφτε στο 1-4 μετά από την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα με τις ευκαιρίες που έχασε στα τελευταία λεπτά για να πετύχει την ανατροπή απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Αγωνία στην ΑΕΚ για τον Στέβαν Γέλοβατς, που γύρισε τον αστράγαλό του στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης, αποχώρησε υποβασταζόμενος και είδε το β' μέρος από τον πάγκο με πάγο στο δεμένο του πόδι. Εκτός αγώνα έμεινε ο Γιώργος Μπόγρης, ενώ ο Νίκος Παππάς αποβλήθηκε μετά από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. MVP ο Έρικ Γκρίφιν, μια ομάδα μόνος του για τους γηπεδούχους ο Γιουτζίν Τζέρμαν.

Ο αγώνας

Με τους Τζέρμαν - Κολοβέρο να σκοράρουν έντεκα γρήγορους πόντους, ο Ιωνικός έγραψε το 13-7 στο 6', την ώρα που η ΑΕΚ μετρούσε 2/7 σουτ και τρία λάθη για μία ασίστ. Ο τραυματισμός του Γέλοβατς στο 8' και το τρίποντο του Αθηναίου για το 21-15 πίεσαν τους φιλοξενούμενους, ο Γκιουζέλης έγραψε το 23-15 της περιόδου και οι Νικαιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους οπαδούς τους να στήνουν ένα όμορφο πάρτι στις εξέδρες του Πλάτωνα.

Ένα καλό πεντάλεπτο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ένα απίθανο 5-23 στο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να βάλει την ΑΕΚ μπροστά (28-38), με τον Γκρίφιν να κάνει θραύση σε άμυνα κι επίθεση και τους γηπεδούχους να χάνουν τη συνοχή τους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το -8 έγινε +10 για την ομάδα του Δέδα στο ημίχρονο, με τον Ιωνικό να έχει 10/33 σουτ και 4 ασίστ, την ώρα που οι κιτρινόμαυροι μετρούσαν 20 πόντους στο ζωγραφιστό και 19 από τους αναπληρωματικούς τους.

Με ακόμη περισσότερη πίεση στο ξεκίνημα του β' μέρους, η ΑΕΚ έστειλε τη διαφορά στους 16 (32-48) και κράτησε τον Ιωνικό σε απόσταση μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν 1/7 τρίποντα την ώρα που η ΑΕΚ έπαιζε με περισσότερη ισορροπία. Όχι όμως για πολύ! Οι Νικαιώτες μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με σερί 6-0 για το 49-52, όμως εκεί η ΑΕΚ απάντησε με ένα δικό της σερί 5-0 για να μείνει μπροστά με επτά, με τον Παππά να αποχωρεί μετά από αντιαθλητικό και τεχνική ποινή στο 36'.

Ο Ιωνικός είχε πολλές ευκαιρίες για να πιέσει πραγματικά την ΑΕΚ, τις σπατάλησε όλες, ακόμη και αιφνιδιασμό, με τον Γκρίφιν να καρφώνει για το 56-63 στα 2:32 που έκρινε την αναμέτρηση. Με rotation εννέα παικτών, με τον Τζαμέλ Άρτις να έχει αποχωρήσει και τον Τζος Όουενς ανέτοιμο, ο Ιωνικός δεν μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share