Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη: Ιστορική πρόκριση - θρίλερ στους «8» του US Open (Video-Photo)

Uα συναντήσει στα προημιτελικά την Καρολίνα Πλίσκοβα

7 Σεπτεμβρίου 2021 09:37
Θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη: Ιστορική πρόκριση - θρίλερ στους «8» του US Open (Video-Photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ιστορική πρόκριση στους "8" του US Open πήρε η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή της Μπιάνκα Αντρεέσκου (Νο 7 στον κόσμο και νικήτρια του τουρνουά το 2019). Ενώ, τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη για την φάση των «32» του USA Open είχε παρακολουθήσει στο κεντρικό court του National Tennis Center της Νέας Υόρκης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μαζί με την κόρη της Δάφνη.

Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε την ταλαντούχα 21χρονη Μπιάνκα Αντρεέσκου και παρ ότι βρέθηκε να χάνει με ''σκληρό'' τρόπο το πρώτο σετ, στο tie break (6-7), κατάφερε με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει στο 2ο και τελικά έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και ένα break να πάρει το 3ο σετ με 6-3 και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του φημισμένου US Open. Η Μαρία Σάκκαρη θα συναντήσει στα προημιτελικά την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καναδή αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στο τελευταίο σετ, ένιωθε καταβεβλημένη σε κάποιες στιγμές του σετ, κάτι που κατάφερε να εκμεταλλευτή η εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη.

Πλέον η Μαρία, στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Τσέχα νίκησε την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-4) και εξασφάλισε την πρόκριση στο τουρνουά για τέταρτη φορά στην καριέρα της.

Aξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μαρία θα προκριθεί σε προημιτελικό του US Open, ενώ με την νίκη της αυτή θα κάνει δικό της ρεκόρ στην Παγκόσμια κατάταξη. Έως τώρα το ρεκόρ της ήταν το Νο18 αλλά σίγουρα θα βρεθεί στο Νο14 και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου.

Μαρία Σάκκαρη: «Δεν είναι εύκολο να είσαι αθλητής»

Η Μαρία Σάκκαρη αναφέρει στην ανάρτηση της πως ένας αθλητής έχει την ικανότητα να εμπνεύσει, ενώ κατέληξε λέγοντας πως δεν είναι εύκολο να είσαι αθλητής.

Η ανάρτηση της Σάκκαρη:

«Εμπνέω σημαίνει να δώσω σε κάποιον την παρότρυνση ή την ικανότητα να κάνει κάτι ή να αισθανθεί κάτι. Ο αθλητής δεν το βάζει κάτω. Ο αθλητής τολμά να ονειρευτεί όσο λίγοι. Ο αθλητής έχει υπομονή. Θα περάσει καιρός μέχρι να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας, αλλά τελικά η επιτυχία θα έρθει! Ο αθλητής πάντα κερδίζει, είτε πρόκριση είτε την καρδιά σου. Ο αθλητής μπορεί να κάνει την έννοια «εμπνέω», εικόνα! Δεν είναι εύκολο να είσαι αθλητής».

Μαρία σάκκαρη ανάρτηση αθλητής

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share