Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Με τραβούσε από το αιδοίο με δύναμη": Νέα καταγγελία βόμβα για την υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο!

Αποκαλύψει που κόβουν την ανάσα!

29 Ιουλίου 2021 14:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα συγκλονιστική καταγγελία για βία και σεξουαλική παρενόχληση στον ελληνικό αθλητισμό είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.

Την καταγγελία έκαναν 22 αθλητές και αθλήτριες με επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποστηρίζοντας ότι έγιναν δέκτες σεξουαλικής παρενόχλησης και σωματικής-ψυχολογικής βίας από τους προπονητές τους, η οποία επεκτεινόταν ακόμη και σε μικρά παιδιά!

Οι λεπτομέρειες περιγράφουν μια κατάσταση που έφτανε στον εξευτελισμό και τα βασανιστήρια από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπό είχαν να διδάξουν στα παιδιά την ευγενή άμιλλα, τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Η καταγραφή των αθλητών που έκαναν την καταγγελία ξεκινά από το 1985 και σ΄ αυτή γίνεται λόγος για «κοινό μυστικό» ως προς τις απαράδεκτες προπονητικές μεθόδους. Αυτές περιλάμβαναν σωματικές τιμωρίες, νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση σε μικρά παιδιά, η ηλικία κάποιων εκ των οποίων δεν ξεπερνούσε τα πέντε χρόνια.

'Με τραβούσε από το αιδοίο με δύναμη': Νέα καταγγελία βόμβα για την υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο!

Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για «σύστημα» και όχι για μεμονωμένα περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι οι προπονητές δρούσαν με απόλυτη εξουσία στους νεαρούς αθλητές, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

«Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές - τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Άλλες «προπονητικές μέθοδοι» ήταν η ρίψη αντικειμένων στα παιδιά, ακόμη και στη διάρκεια εκτέλεσης άσκησης με κίνδυνο τον τραυματισμό τους, ενώ επειδή οι προπονητές είχαν τον έλεγχο και στη διατροφή τους, κάποιοι αθλητές υποσιτίζονταν και αναγκάζονταν να ψάχνουν στα σκουπίδια των ξενοδοχείων, όταν βρίσκονταν σε αποστολή, για να μετριάσουν την πείνα τους.

Και πάλι όμως, δυστυχώς υπάρχει συνέχεια και αφορά σεξουαλικές παρενοχλήσεις: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν "πως να κάνουν σωστά την άσκηση". Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

Ακόμη, οι προπονητές ανάγκαζαν τους αθλητές, αγόρια ή κορίτσια, να μένουν με τα εσώρουχα στην υπόλοιπο πρόγραμμα της προπόνησης, ως τιμωρία αν δεν εκτελούσαν σωστά κάποια άσκηση, ενώ καταγράφηκαν περιστατικά που δεν τους επιτρεπόταν να πάνε στην τουαλέτα για την ανάγκη τους, με εύλογο το αποτέλεσμα στη συνέχεια...

Στην κατακλείδα της επιστολής τους, οι καταγγέλλοντες αναμένουν να δοθεί η απαιτουμένη βαρύτητα στο ζήτημα, «διότι είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά αλλά και τις αξίες που εκπροσωπεί ο αθλητισμός», ενώ προς διευκόλυνση οποιασδήποτε διερεύνησης θέτουν εαυτούς στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για την παροχή περισσότερων στοιχείων.

Με αφορμή τις σοβαρότατες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης πρώην αθλητών-αθλητριών της γυμναστικής από τους προπονητές τους, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας για το απόγευμα (7/4, 18:00).

Ακόμη, θα ζητήσει συνάντηση με τους καταγγέλλοντες και θα προχωρήσει στην πλήρη διαλεύκανση όσων αναφέρουν, ενώ τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό των αθλητών-αθλητριών που προχώρησαν στην καταγγελία και θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Βόλος: Ελεύθερος ο φροντιστής ακαδημίας μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο 30χρονος πρώην φροντιστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου, που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος διότι φέρεται να έστελνε γυμνές φωτογραφίες του, μαζί με προσκλήσεις ερωτικού περιεχομένου, σε τρεις ανήλικους ποδοσφαιριστές συγκεκριμένης ομάδας στο Βόλο.

βόλος φροντιστής ακαδημίας σεξουαλική παρενόχληση

Στον 30χρονο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος τριών ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Κατόπιν, σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα και ανακριτή, ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι της αποφυλάκισής του είναι:

  • Η υποχρεωτική εμφάνιση 3 φορές το μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας,
  • Η απαγόρευση εξόδου από την χώρα,
  • Η απαγόρευση επικοινωνίας και ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με ανηλίκους
  • Η απαγόρευση προσέλευσης σε συναντήσεις με ανηλίκους
  • Η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζήτησε συγνώμη, αποδέχθηκε την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και τόνισε ότι δεν προέβη σε πράξεις αλλά αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου τόνισε ότι στο κατηγορητήριο υπάρχουν 3 περιπτώσεις ανηλίκων, εκ των οποίων οι δυο είναι τελεσμένες και η μία είναι απόπειρα, και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του θα τηρήσει με απόλυτη ευλάβεια τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί από τις αρχές.

βόλος σεξουαλική παρενόχληση φροντιστής

Επιπλέον αρνήθηκε την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, ισχυριζόμενος ότι η σωματική διάπλαση των παιδιών τον έκανε να νομίζει ότι δεν ήταν ανήλικα.

Αναφορικά με τις δύο φωτογραφίες που βρήκαν οι αρχές η μία ήταν του δράστη και τον απεικόνιζε από τη μέση και πάνω και η δεύτερη φωτογραφία που δείχνει έναν νεαρό από την μέση και κάτω, ισχυρίστηκε ότι του την έστειλαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ποδοσφαιρική ακαδημία απομάκρυνε τον κατηγορούμενο αμέσως από την εργασία του και πλέον δεν βρίσκει δουλειά.

Βίντεο σοκ: Σεξουαλική παρενόχληση 54χρονου σε 13χρονη μέσα σε ασανσέρ

Ένας υπάλληλος αστυνομικού τμήματος στην Αυστραλία βρέθηκε πρόσφατα ένοχος για σeξουαλική παρενόχληση εις βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο καταγράφηκε να «στριμώχνει» μέσα σε έναν ανελκυστήρα, τον Ιούλιο του 2019, θυμίζοντας αντίστοιχα περιστατικά που είχαμε πρόσφατα και στην χώρα μας.

Οι δικαιολογίες του Glenn Roche, που επιχείρησε να παρουσιάσει το περιστατικό ως αθώο, δεν έπεισαν τον δικαστή και έτσι ο 54χρονος θα περιμένει να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τη συγκεκριμένη μέρα του 2019 ο Roche είχε περάσει τις προηγούμενες ώρες κάνοντας βόλτα σε διάφορα αξιοθέατα του Σίδνεϊ με τη δική του σύζυγο και την οικογένεια του κοριτσιού, η οποία περιλαμβάνει τη μητέρα και τις αδελφές της. Η επίμαχη σκηνή που παρουσιάζεται στο παραπάνω βίντεο καταγράφηκε στο τέλος αυτής της κοινής εξόδου, όταν είχε φτάσει η στιγμή του αποχαιρετισμού.

Στις σκηνές που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και δημοσιεύει το 7News, ο 54χρονος εμφανίζεται να «κυνηγά» το κορίτσι μέσα στον ανελκυστήρα του σιδηροδρομικού σταθμού Καμπραμάτα στο Σίδνεϊ, και να την πιάνει σφιχτά από τη μέση προτού το σώμα της γλιστρήσει στο έδαφος. Το κοριτσάκι κατέθεσε αργότερα στο δικαστήριο ότι ο άνδρας της έσφιξε δύο φορές το στήθος καθώς προσπαθούσε να την «γραπώσει», δήθεν για παιχνίδι.

Ακριβώς αυτή τη δικαιολογία, ότι επρόκειτο δηλ. για παιχνίδι, χρησιμοποίησε ο 54χρονος όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στο Λίβερπουλ της Νέας Νότιας Ουαλίας, αυτήν την εβδομάδα. Στις προηγούμενες συνομιλίες του με την αστυνομία ο Roche είχε παραδεχτεί ότι τα χέρια του βρέθηκαν πάνω στο στήθος της κοπέλας, τονίζοντας πάντως ότι αυτό ήταν τυχαίο και δεν αποσκοπούσε σε σeξουαλική ικανοποίηση. «Συνέβη επειδή άφησε το σώμα της να πέσει στο έδαφος και γλίστρησε μέσα από τα χέρια μου», είπε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη φορά που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 54χρονος (που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την εργασία του) εξήγησε ότι πριν «κυνηγήσει στ' αστεία» το κοριτσάκι είχε αγκαλιάσει και φιλήσει την μικρότερη αδελφούλα της και τη μητέρα της στο μάγουλο. «Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου είδε σαν πρόκληση να την τσακώσω και να της δώσω ένα φιλί, όπως είχα κάνει στις αδελφές της και τη μαμά της. Θυμάμαι ότι τη φίλησα στο δεξί μάγουλο και αυτός ήταν ο μοναδικός μου στόχος».

Αργότερα το ίδιο βράδυ, η μητέρα του κοριτσιού τηλεφώνησε στον Roche, για να του πει ότι είχε τρομάξει την κόρη της. Η μικρούλα είπε στο δικαστήριο ότι ακόμα βλέπει εφιάλτες από την επίθεση και ότι φοβάται μήπως της ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ο Roche επιμένει ακόμη ότι δεν έκανε τίποτε κακό και ότι οι προθέσεις του ήταν «καθαρές».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share