Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Champions League: Πρόκριση χωρίς ιδρώτα για Παρί και η Λίβερπουλ

Απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Λειψία

11 Μαρτίου 2021 00:09
Champions League: Πρόκριση χωρίς ιδρώτα για Παρί και η Λίβερπουλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φιλότιμη προσπάθεια της Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό αγώνα για το Champions League δεν έφτανε, με την Παρί να αρκείται στο 1-1 μετά το 4-1 της Βαρκελώνης, ενώ η Λίβερπουλ έκανε επίδειξη δύναμης στη Λειψία με άλλο ένα 2-0., με τις δύο ομάδες να προκρίνονται μαζί με Πόρτο και Ντόρτμουντ.

Champions League: Η Παρί… απέτρεψε νέα ανατροπή

Αλήθεια τι θα γινόταν αν; Ναι, με τις υποθέσεις δεν μπορείς να φτιάξεις πραγματικότητες, αλλά η Μπαρτσελόνα θα μείνει με την απορία. Τι θα γινόταν αν είχε μαζέψει τα κομμάτια της και δεν της είχε ξεφύγει το σκορ στο πρώτο παιχνίδι; Τι θα γινόταν αν στο «Παρκ ντε Πρενς» είχε έναν κυνικό finisher όπως ο Λουίς Σουάρες; Τι θα γινόταν αν ο Μέσι είχε ευστοχήσει στο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι έκανε το 1-2; Δεν θα μάθει ποτέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν για μία ακόμα φορά έπαιζε με το άγχος του «πρέπει», που της έκοβε τα πόδια. Υπήρξαν στιγμές μέσα στο ματς που έβλεπε να ξυπνάνε τα φαντάσματα από τις δύο παλιές ανατροπές της Μπαρτσελόνα και την απίστευτη επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο γήπεδο. Οι Γάλλοι έμοιαζαν να θέλουν ένα φύσημα για να πέσουν. Δεν έπεσαν όμως και είναι αυτοί που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Το 3-4-3 του Ρόναλντ Κούμαν με τον Ντε Γιονγκ σε ρόλο… λίμπερο και τους δύο μπακ σε ρόλο εξτρέμ ήταν ένα τακτικό ματ του Ολλανδού. Η Παρί περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ούτε καν ο Μπαπέ δεν βρήκε τις στιγμές του.

Σε τρεις περιπτώσεις (10’, 13’, 18’), ο Ντεμπελέ «λιποθύμησε» μπροστά στον Νάβας, ο οποίος με εκπληκτικό τρόπο έβαλε το χεράκι του κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το τούβλο του Ντεστ (23’).

Εντελώς κόντρα στην ροή του ματς, ο γκαφατζής Λενγκλέ μπουρδούκλωσε τα πόδια του σε ακίνδυνη φάση με τον Μπαπέ και δώρισε το πέναλτι από το οποίο ο Μπαπέ έκανε το 1-0 (31’).

Μία φωτοβολίδα του Λιονέλ Μέσι (37’) από τα 30 μέτρα έκανε άμεσα το 1-1 με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, όμως δεν ήταν το ίδιο εύστοχος από πολύ πιο κοντινή απόσταση. Ο Νάβας απέκρουσε το πέναλτι του Αργεντινού στο τέλος του ημιχρόνου, το 1-2 δεν έγινε ποτέ και η Παρί Σεν Ζερμέν γλίτωσε το ψυχολογικό μπλακ-άουτ.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος των Καταλανών. Ο Μαρκίνιος με σωτήριο τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μέσι (61’), ενώ ο Νάβας είχε πάλι απάντηση σε κεφαλιά του Μπουσκέτς (69’).

Όσο περνούσε η ώρα, οι Καταλανοί το έπαιρναν απόφαση, στο τέλος μάλιστα κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν χάσει κιόλας αν Ικάρντι και Μπαπέ ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια.

Champions League: Χωρίς προβλήματα και η Λίβερπουλ

Η… κανονική, Λίβερπουλ, επιβλήθηκε και στο Puskas Arena της Βουδαπέστης της Λειψίας με σκόρερ τους Σαλάχ-Μανέ (2-0) και πήγε στους «8» του Champions League παίρνοντας ελπίδα για τη συνέχεια της σεζόν.

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ άφησε στην Αγγλία την κακή φετινή version της Premier League, πήρε μεγάλη νίκη στην Βουδαπέστη κόντρα σε εκείνη του Γιούλιαν Νάγκελζμαν και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η 6 φορές κάτοχος του τίτλου έκανε εξαιρετική εμφάνιση, είχε σούπερ κέντρο και με τους Σαλάχ και Μανέ να βρίσκουν τον εαυτό τους και δίχτυα, έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει ένα παράθυρο για το φινάλε της χρονιάς. Επαιξε αλλαγή στο δεύτερο μέρος ο Ελληνας αριστερός μπακ, Κώστας Τσιμίκας.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share