Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Champions League: «Σίφουνας» Μπάγερν, απόδραση για Τσέλσι με γκολάρα του Ζιρού

«Διπλά» πρόκρισης

24 Φεβρουαρίου 2021 00:14
Champions League: «Σίφουνας» Μπάγερν, απόδραση για Τσέλσι με γκολάρα του Ζιρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φάση των «16» συνεχίζεται, μετά τους προηγούμενους αγώνες, με την Μπάγερν Μονάχου να περνά άνετα από τη Ρώμη με 4-1 επί της Λάτσιο και να εξασφαλίζει ήδη την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League, ενώ η Τσέλσι απέδρασε από τη Μαδρίτη με ένα φοβερό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού, επικρατώντας της Ατλέτικο με 1-0.

Champions League: «Τρομακτική» Μπάγερν στη Ρώμη

Η Λάτσιο πέρασε για πρώτη φορά μετά από το 2000 σε νοκ άουτ φάση του Champions League, έπεσε πάνω στην Μπάγερν Μονάχου που έχασε από την Άιντραχτ και είχε οκτώ απουσίες (δεξί μπακ κατά ανάγκη ο Σούλε) όμως...

Όμως η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους, διέλυσε την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι εκμεταλλευόμενη τα αρκετά λάθη των γηπεδούχων -3-0 ημίχρονο- και ουσιαστικά «κλείδωσε» από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μουζάκιο έκανε ένα τρομερό «δώρο» στον Λεβαντόφσκι, καθώς γύρισε τραγικά τη μπάλα προς τον Ρέινα και ο Πολωνός δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το 30ο του γκολ για φέτος.

Η Λάτσιο δεν είχε καθόλου την μπάλα στα πόδια της και δεν μπορούσε να φτάσει με τίποτα στην περιοχή του Νόιερ, με το κέντρο ουσιαστικά να μην υπάρχει στο ματς. Στο 24' οι «βαυαροί» μετά από ασίστ του Σανέ με τον 17χρονο, Μουσιάλα πέτυχαν το 2-0 αλλά δεν σταμάτησαν εκεί.

Ο Πάτρικ έκανε λάθος στην μεσαία γραμμή, ο Κομάν έφυγε στην αντεπίθεση ταχύτατα και παρά πως ο Ρέινα έδιωξε το σουτ του Γάλλου, ο Σανέ σε κενό τέρμα έγραψε το 0-3 του ημιχρόνου.

Η επανάληψη άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο μέρος με γκολ. Ο Σανέ (47') αυτή τη φορά έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, μετά από υπέροχη πάσα του Κομάν... χόρεψε τον Πάτρικ και στο γύρισμά του ο Ατσέρμπι με αυτογκολ έκανε το 0-4 για τους Γερμανούς.

Η ομάδα του Ιντζάκι κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής δύο λεπτά μετά με πολύ όμορφο πλασέ του Κορέα, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με την Μπάγερν να με εμφατική νίκη και (ουσιαστικά) πρόκριση από τη Ρώμη.

Champions League: Δια… θεϊκού ποδός Ζιρού η Τσέλσι

Τον Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θα τον μάθουμε σήμερα. Αυτός είναι, έτσι σκέφτεται, έτσι παίζει. Άλλες φορές του βγαίνει και γίνεται πρώτος μάγκας κι άλλες φορές το πλάνο πάει στραβά και φαίνεται ως καταστροφέας του ποδοσφαίρου.

Για 68 λεπτά το λεωφορείο της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν καλά παρκαρισμένο μπροστά από την εστία του Γιάν Όμπλακ, όμως αυτή η αναχρονιστική εικόνα νικήθηκε από ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Ο Ολιβιέ Ζιρού με εκπληκτικό ψαλιδάκι έκανε το 0-1 και η Τσέλσι απέδρασε με την νίκη από την Μαδρίτη, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να αποκτά τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Αν υπάρχει ένας… μάστορας που ξέρει να προετοιμάζει τέτοια παιχνίδια, θέτοντας την ομάδα του στον ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ αυτός είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Τόσο πνευματικά, όσο και τακτικά η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, επιδιώκοντας να χαλάσει το παιχνίδι των αντιπάλων και να πάρει ότι της δοθεί.

Ο τακτικός σχηματισμός των «ροχιμπλάνκος» σε φάση άμυνας ήταν κάτι σαν 6-3-1, με τους Ισπανούς να πρεσάρουν λυσσαλέα και στο πρώτο τέταρτο να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ.

Το λάθος του Μεντί (2’) δεν αποδείχθηκε τραγικό, αφού ο Σαούλ που τσίμπησε την μπάλα, δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ λίγο αργότερα (14’) από σέντρα του Λουίς Σουάρες, ο Λεμάρ δεν πρόλαβε για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Τσέλσι είχε την κατοχή, είχε κι αυτή ένταση στο παιχνίδι της όμως έπεφτε πάνω σε ένα αμυντικό τείχος. Με εξαίρεση ένα βολέ του Βέρνερ (39’) που ο Όμπλακ καθάρισε με μεγαλοπρέπεια, οι Άγγλοι δεν είχαν λύσεις, φαντασία και ποιότητα στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ στην επανάληψη. Οι μπλε συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια, αλλά λίγο πριν την τελική φάση πάντα κάποιο ισπανικό πόδι ερχόταν ως διά μαγείας για να κόψει, όπως έγινε με τον Μάουντ (50’) και τον Βέρνερ (53’).

Το ματς ήταν φανερό ότι θα κρινόταν στο ένα λάθος, στην μία φάση, στην μία ενέργεια. Έτυχε λοιπόν αυτή την… ασχήμια που έβγαζε στο γήπεδο η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε να την νικήσει η απόλυτη ομορφιά.

Από κούρσα και σέντρα του Μάρκος Αλόνσο, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ερμόσο και ο Ολιβιέ Ζιρού με ένα ανεπανάληπτο ψαλιδάκι νίκησε τον Όμπλακ (68’) με το πανέμορφο γκολ να μετράει μετά από μελέτη του βίντεο από τον VAR.

Αυτό ήταν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης διαλύθηκε ψυχολογικά, της ήταν αδύνατον να κάνει παιχνίδι και να ψάξει για το γκολ της ισοφάρισης. Η Τσέλσι έσβησε κι αυτή το ματς και με το 0-1 είναι πια το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τσόλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Ερμόσο (84’ Βιτόλο), Φελίπε, Σάβιτς, Γιορέντε, Λεμάρ, Σαούλ (82’ Λούκας Τορέιρα), Κόκε, Κορέα (82’ Ντεμπελέ), Ζοάο Φέλιξ (82’ Λόντι), Σουάρες.

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (74’ Ζίγες), Μάουντ (74’ Καντέ), Χάντσον-Οντόι (80’ Τζέιμς), Βέρνερ (87’ Πούλισιτς), Ζιρού (87’ Χάβερτς).

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share