Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Έκανε… κηδεία στη Γιουβέντους η Πόρτο!

Πρόκριση και για Ντόρτμουντ

10 Μαρτίου 2021 01:52
Champions League: Έκανε… κηδεία στη Γιουβέντους η Πόρτο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, να αφήνει άπαντες «κόκκαλο», η Πόρτο πήρε την πρόκριση με μια… γλυκιά ήττα στην παράταση με 3-2 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ άφηνε εκτός Champions League τη Σεβίλλη με φοβερό Χάαλαντ, σε ένα ισόπαλο με 2-2 παιχνίδι, μετά την προηγούμενη αγωνιστική.

Champions League: Ολιβέιρα και… κάτω η Γιούβε

Σε ένα από τα ματς που δύσκολα θα ξεχάσει όποιος έχει δει, η Πόρτο ανάγκασε την Γιουβέντους σε 2η σερί έξοδο από τους «16» του Champions League, αφού παρότι για 60’ λεπτά έπαιζε με δέκα παίκτες, σκόραρε στην παράταση και έκανε check-in στα προημιτελικά. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος πέρα από την εκπληκτική συνολικά εμφάνιση, άνοιξε το σκορ με πέναλτι και έβαλε τρελό φάουλ στην παράταση.

Με τρομερό ρυθμό και φάσεις ξεκίνησε το ματς. Στο 3’ η Γιουβέντους είχε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Μοράτα αλλά ο Μαρτσεσίν απέκρουσε εντυπωσιακά και στο 7’ η Πόρτο είχε διπλή ευκαιρία και δοκάρι με τον Ταρέμι, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο. Στο 18’ οι Δράκοι έκαναν το χτύπημά τους, όταν ο - έως κακός - Ντεμιράλ έριξε τον Μαρεγκά και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ξεγέλασε τον Σέζνι από τη βούλα (0-1). Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έγινε το απόλυτο αφεντικό, είχε άνεση και έλεγχο στο ματς και ευκαιρίες στην κόντρα, όπως με τον Κορόνα στο 24’. Στο επόμενο διάστημα πάτησε λίγο καλύτερα η Γηραιά Κυρία, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι και οργανωμένοι και πέρα από ένα πλασέ του Μοράτα από πλάγια σε τετ-α-τετ (27’), δεν απειλήθηκαν σοβαρά.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό καθώς όλα πήγαν super για τους Τορινέζους. Στο 49’ ο Ρονάλντο κατέβασε μακρινή μπαλιά για τον Κιέζα και εκείνος με εκπληκτικό πλασέ στο παραθυράκι, ισοφάρισε. Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Αντρέα Πίρλο απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Ταρέμι κλώτσησε μακριά την μπάλα ενώ είχε κίτρινη, είδε δεύτερη και άφησε, με δέκα παίκτες την Πόρτο. Τα επόμενα λεπτά είχαν πολύ υλικό. Στο 56’ ο Κιέζα τσίμπησε από τον Μαρτσεσίν μετά την πάσα του Ραμπιό αλλά ο Πέπε του έβαλε κόντρα και η κατάληξη ήταν δοκάρι, όμως ο ίδιος στο 63’ με ζυγισμένη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κουαδράδο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1).

Οι Πορτογάλοι άφησαν τον εντελώς παθητικό ρόλο στη συνέχεια και προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά την Γιουβέντους, που στο 78’ βρέθηκε κοντά αλλά η κεφαλιά του Κριστιάνο πέρασε έξω και στο 82’ ο Κιέζα πλησίασε στο χατ-τρικ αλλά ο Μαρτσεσίν έβαλε stop. Το φινάλε των 90’ ήταν και αυτό γεμάτο, με τον Μαρεγκά να καρδιοχτυπά την άμυνα των Bianconeri με σουτ στα πλαϊνά δίχτυα μέσα από την περιοχή και στο 93’ ο Κουαδράδο έκανε τρομερή ενέργεια και πλασέ με το αριστερό όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο κοντά στο παραθυράκι για να παραμείνει έτσι το 2-1.

Η παράταση ήταν σαν το φινάλε του 90λεπτου με υποψίες φάσης μόνο, όμως το τέλος ήταν… όλα τα λεφτά. Για την Πόρτο. Αφού έδωσε ό,τι είχε κάνοντας το αριθμητικό μειονέκτημα ουσιαστικά να μην φαίνεται, στο 115’ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με τρομερό φάουλ πέρασε την μπάλα στη γωνία του Σέζνι, ο οποίος δεν αντέδρασε καλά, και το 2-2 ήταν γεγονός. Στο 117’ ο Ραμπιό με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μπερναρντέσκι έβαλε φωτία και πάλι στο ματς όμως η Πόρτο ήταν πολύ δυνατή, κράτησε το 3-2 και πανηγύρισε έξαλλα μια ιστορική πρόκριση.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (75′ Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Σάντρο, Αρτούρ (102′ Κουλουσέφσκι), Ραμπιό, Κιέζα (102′ Μπερναρντέσκι), Ράμσεϊ (75′ ΜακΚένι), Ρονάλντο, Μοράτα.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού (71′ Ντίας), Κορόνα (118′ Λεϊτέ), Ολιβέιρα (119′ Εντιαγέ), Ουρίμπε (90′ Γκρούγιτς), Οτάβιο (62′ Σαρ), Μαρεγκά (106′ Μαρτίνες), Ταρέμι.

Champions League: Πρόκριση με σούπερ Χάαλαντ για Ντόρτμουντ

Μπορεί εν έτει 2021 ένας παίκτης μόνος του να οδηγήσει την ομάδα του ως τα προημιτελικά του Champions League; Αν λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ, ναι γίνεται! Ο Νορβηγός σκόραρε για 6ο συνεχόμενο ματς στην διοργάνωση, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει τα 20 γκολ στο Champions League, βρήκε δίχτυα δύο φορές, όπως και στην Ισπανία και έκανε μόνος του την διαφορά.

Η χειρότερη Ντόρτμουντ των τελευταίων ετών που παραπαίει στην Bundesliga, απέκλεισε την Σεβίλλη (2-2), κάτι που οφείλει στον 20χρονο Νορβηγό, ο οποίος… δεν αντιμετωπίζεται.

Όπως και στο πρώτο ματς, οι Ανδαλουσιανοί είχαν την κατοχή, τα μέτρα, το έλεγχο, αλλά όχι την ποιότητα μπροστά. Αρκούσε ένα λάθος στο build-up για να γίνει άμεσα κλασική ευκαιρία, την οποία τελείωσε ο Χάαλαντ μετά από ασίστ του Ρόις (35’, 1-0).

Η καλύτερη άμυνα της La Liga δεν είχε απάντηση στο τανκ από την Νορβηγία ούτε στην επανάληψη. Ο Χάαλαντ με απίθανη ενέργεια έκανε το 2-0 (49’) ή μάλλον έτσι νόμιζε.

Ο διαιτητής επέλεξε να ακυρώσει το γκολ για να δώσει πέναλτι σε προηγούμενο τράβηγμα πάνω στον Νορβηγό κι εκεί έγινε το ακόμα πιο απίθανο. Ο Μπουνού απέκρουσε την εκτέλεση, όμως δόθηκε επανάληψη.

Ο Χάαλαντ δεν αστόχησε πάλι (54’) και από εκεί και μετά πήρε την σκυτάλη ο Χιτς. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ είχε απαντήσεις στις προσπάθειες από Πάπου Γκόμες (64’) και Όσκαρ (67’), όχι όμως και στο πέναλτι του Εν Νεσιρί που έκανε το 2-1 (69’).

Η Σεβίλλη και ο Λοπετέγκι τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως το θαύμα δεν ήρθε ποτέ, παρότι τελικά οι Ισπανοί γλίτωσαν την ήττα. Η κεφαλιά του Κουντέ (87’) απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εν Νεσιρί έκανε το 2-2. Ήταν όμως αργά…

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτς, Μόρεϊ, Εμρέ Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ, Αζάρ (67’ Πάσλακ), Ρόις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη: Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Φερνάντο (86’ Ράκιτιτς), Χορδάν (60’ Πάπου Γκόμες), Όσκαρ (79’ Τόρες), Οκάμπος (60’ Ντε Γιονγκ), Σούσο (86’ Μουνίρ), Εν Νεσιρί.

Πηγή: Sdna,gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share