Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη για βιασμό

Προχωρά η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2021 12:23
Σοφία Μπεκατώρου: Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη για βιασμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Σοφία Μπεκατώρου ακολουθεί το δικό της ξεχωριστό μονοπάτι, επιχειρώντας να βρει δικαιοσύνη για τη στιγμή, όπου έγινε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας σε ηλικία 21 ετών, με τις καταγγελίες της να πηγαίνουν στον Εισαγγελέα.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα όσα βίωσε, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

«Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δε σταμάτησε ότι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιο μου όπου η συναθλήτρια μου κοιμόταν ανυποψίαστη. Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου (…). Ο Χ ουδέποτε δήλωσε μετάνοια ή άλλαξε τον τρόπο που λειτουργούσε. Με την αλλαγή της στάσης μου και την ψυχρότητά μου έγινε ειρωνικός και σε γενικές γραμμές αμφισβήτησε τις ικανότητες και τις επιδόσεις μου, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, λέγοντας ότι οι νεότεροι αθλητές πρέπει να έχουν πλέον ευκαιρίες» επισήμανε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά έχουν αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου (2002, 2004), κάτι που δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη Ελληνίδα αθλήτρια σε κανένα άθλημα.

Η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία για το περιστατικό και ζήτησε από την ολυμπιονίκη «να γίνει συγκεκριμένη».

Σοφία Μπεκατώρου: Σάλος στο Twitter με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Οργή και αγανάκτηση είναι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν στο Twitter με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το βραδυ της Παρασκευής η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την καταγγελία της Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 21 χρόνια.

Η Ομοσπονδία, μία μέρα αφού η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή της, δημοσίευσε κείμενο χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «δυσάρεστο» και αφήνοντας αιχμές γιατί η αθλήτρια δεν μίλησε γι' αυτό νωρίτερα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share