Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Νέα τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον Βοτανικό

Όλα όσα είπε

18 Ιουνίου 2020 14:49
Παναθηναϊκός: Νέα τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον Βοτανικό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέα τοποθέτηση για το γηπεδικό ζήτημα προχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να αγωνιούν για τη Διπλή Ανάπλαση και το Βοτανικό.

Μέχρι τώρα ο δήμαρχος Αθηναίων αποφεύγει να ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και επιλέγει προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί για το έργο. Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι η βούληση να υλοποιηθεί και γι αυτό θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του όταν θα είναι απολύτως έτοιμος, ενώ πρόσφατα είχε ζήσει εξαιτίας αυτού του θέματος μια εφιαλτική νύχτα.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Live Sport», μιλώντας στους συνεργάτες του κατά τις συζητήσεις τους για την Διπλή Ανάπλαση λέει χαρακτηριστικά: «Θα είναι το πιο μεγάλο μου έργο».

Ο Μπακογιάννης αντιλαμβάνεται ότι η Διπλή Ανάπλαση έχει μεγάλες αθλητικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι αντιμετωπίζει τα δύο πρότζεκτ, τον Μεγάλο Περίπατο και τη Διπλή Ανάπλαση ως ένα. Η πρώτη φάση του Μεγάλου Περιπάτου δεν έχει φανερή σύνδεση με τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά η ενοποίησή τους προβλέπεται στο δεύτερο στάδιο.

Ο Κεραμεικός και η Ακαδημία Πλάτωνος που θα ενταχθούν στο πρότζεκτ του Μεγάλου Περιπάτου βρίσκονται στις παρυφές του Ελαιώνα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Μεγάλος Περίπατος έχει εντός του και την οδό Ερμού, στα όρια της Διπλής Ανάπλαση θα σχηματιστεί μία νέα χάραξη στην Αθήνα.

Παναθηναϊκός: Απάντησε στον Κώστα Μπακογιάννη για τον Βοτανικό

Την απάντησή του στον Κώστα Μπακογιάννη έδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Δήμαρχου Αθηναίων για τον Βοτανικό, που έγινε μετά από απειλές που δέχθηκε στα social media.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» καλούν τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την Παναθηναϊκή Πολιτεία μέχρι τις αρχές Ιουλίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαιώσει επί της ουσίας πως προχωρά μόνο για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Χαρακτηριστικά από τον Αθλητικό Όμιλο έλεγαν ότι «Ο κ.Μπακογιάννης στις συναντήσεις μας δείχνει να είναι ειλικρινών προθέσεων. Διαβάσαμε την δήλωση του, που μιλάει για ανακοινώσεις το καλοκαίρι. Αν μέχρι τις αρχές Ιουλίου δεν ανακοινώσει την δημιουργία της Παναθηναϊκής πολιτείας ή αν δεν ανακοινώσει τίποτα θα είναι η επιβεβαίωση ότι προχωράει το σχέδιο τους για ανέγερση μόνο του ποδοσφαιρικού γηπέδου».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share