Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

UEFA: Ανακοινώθηκε η επανέναρξη σε Champions League και Europa League

Δείτε αναλυτικά

17 Ιουνίου 2020 16:46
UEFA: Ανακοινώθηκε η επανέναρξη σε Champions League και Europa League
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίρνουν σειρά για επανέναρξη τόσο το Champions League, όσο και το Europa League με την UEFA να ανακοινώνει τις ημερομηνίες επανεκκίνησης. Επίσης, με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Η συνέχεια του Champions League θα γίνει με τη μορφή Final 8 στην Πορτογαλία και στις ημερομηνίες 12 με 23 Αυγούστου. Η Λισαβόνα με το «Ντα Λουζ» και το «Ζοζέ Αλβαλάδε» να είναι τα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Οι προημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν από 12 έως 15 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου και ο τελικός στις 23 Αυγούστου. Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει τον επόμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχασε τον φετινό.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις ομάδες έχουν προκριθεί και πρόκειται για τις Αταλάντα, Λειψία, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ υπάρχουν και τέσσερις ακόμα προημιτελικοί (Γιουβέντους - Λυών, Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Μπάγερν - Τσέλσι).

Όσον αφορά το Europa League, τα προημιτελικά θα αρχίσουν στις 10 Αυγούστου και ο τελικός θα γίνει στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία της Γερμανίας. To Final 8 θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία (σε Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Γκελσενκίρχεν), αφού γίνουν πρώτα οι επαναληπτικοί που απομένουν. Το φετινό Ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Super League: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο να σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι της Super League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Ενώ, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 2ης αγωνιστικής, καθώς με τη νίκη επί του ΟΦΗ με 2-0, πήγε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τα άλλα παιχνίδια, ο Τάσος Παπαπέτρου θα διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και στο Video Assistant Referee θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς, ενώ ο Φώτης Φωτιάδης θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ - ΟΦΗ στην Τούμπα με διαιτητή VAR τον Κοτσάνη.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/6

  • 20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Φωτιάδης (Διπλάρης, Ν.Δημόπουλος, 4ος Σέζος, VAR: Κοτσάνης, Μπαλτάς)
  • 21:30 ΑΕΚ - Άρης: Παπαπέτρου (Κωνσταντόπουλος, Σάβας, 4ος Μαλούτας, VAR: Φωτιάς, Νικολακάκης)

Κυριακή 21/6

  • 19:15 Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος: Τσαμούρης (Σίπκας, Κωνστάντιος, 4ος Κατσικογιάννης, VAR: Τζήλος, Τζιώτζιος)
  • 19:30 Ξάνθη-Παναιτωλικός: Διαμαντόπουλος (Νικολαΐδης, Σινιοράκης, 4ος Βρέσκας, VAR: Μανούχος, Πετρόπουλος)
  • 21:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Λ.Δημητριάδης, 4ος Βάτσιος, VAR: Κομίνης, Κουρομπύλια)

Δευτέρα 22/6

  • 19:30 Λάρισα-Βόλος: Κουτσιαύτης (Τζιουβάρας, Μαυρουδής, 4ος Καραντώνης, VAR: Κουμπαράκης, Καλαμπόκης)
  • 20:00 Λαμία-Πανιώνιος: Παπαδόπουλος (Νατσιόπουλος, Πάτρας, 4ος Τσαγκαράκης, VAR: Ευαγγέλου, Φωτόπουλος)
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share