Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Διπλό τίτλου ο Ολυμπιακός στη Τούμπα!

Αυτογκολ του Γιαννούλη!

23 Φεβρουαρίου 2020 21:39
Super League: Διπλό τίτλου ο Ολυμπιακός στη Τούμπα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 0-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Super League, αποκτώντας διαφορά πέντε βαθμών από τους Θεσσαλονικείς στην μάχη του τίτλου.

Το ντέρμπι άρχισε με... διακοπή για λίγα λεπτά στο 7' λόγω των πολλών καπνογόνων που είχαν ανάψει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Θύρα 4 και έκαναν πολύ δύσκολη την ορατότητα. Νωρίτερα, Βόλος και ΑΕΛ κόλλησαν στο μηδέν (0-0) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν ως πρώτο στόχο το να μη δώσουν την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς οποιαδήποτε καλή φάση.

Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν κόρνερ αλλά δεν μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σε κάποιες περιπτώσεις χώρους για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση αλλά επίσης δεν τους εκμεταλλεύτηκαν και τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου για να δούμε κάτι καλό.

Αυτό ήταν το δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 42' μετά την ωραία σέντρα του Βαλμπουενά, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν περισσότερο σε εκείνο το χρονικό σημείο, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα.

Αυτό θα συνέβαινε, τελικά, στο 49', όταν ο Τσιμίκας έκανε τρομερή ενέργεια και σούταρε, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και την μπάλα τελικά να καταλήγει στα δίχτυα από το αυτογκόλ του Γιαννούλη μετά την προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς στην επαναφορά (0-1).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και θα μπορούσε να το κάνει στο 52' αλλά το VAR, ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα για οφσάιντ και στα επόμενα λεπτά οι ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, παγώνοντας την Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75' Ελ Καντουρί), Λημνιός (82' Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64' Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (91' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83' Μασούρας), Ελ Αραμπί (69' Χασάν).

Super League: Στο κόλπο της 6αδας ο Ατρόμητος! (Video)

Στο κόλπο της 6αδας παρέμεινε ο Ατρόμητος, μετά τo δύσκολο όσο και πολύτιμο 1-0 επί της Ξάνθης, για την 25η αγωνιστική της Super League! Λίγο νωρίτερα νίκη-χρυσάφι πέτυχε και ο Παναιτωλικός κόντρα στον Πανιώνιο!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε την πρώτη νίκη της μετά από μετά από έξι σερί αποτυχημένα αποτελέσματα (μία ισοπαλία και πέντε ήττες στο ενδιάμεσο) και παράλληλα έβαλε τέλος στην επιθετική «ανομβρία» της που κράτησε (με τις καθυστερήσεις) συνολικά 603 αγωνιστικά λεπτά.

Το γκολ του Ανδρούτσου έδωσε στον Ατρόμητο τη νίκη επί της Ξάνθης. Ο Γκάλο σέντραρε από δεξιά, ο Ανδρούτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και ο Ατρόμητος πήγε με προβάδισμα (1-0) στα αποδυτήρια, αφού η Ξάνθη δεν κατάφερε να απαντήσει στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με στόχο να καθαρίσουν το ματς και θα μπορούσαν να το κάνουν σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Ενσικουλού στο 48' και ο Ντε Πο στο 56' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, αφού δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αμπάντ.

Οι Ακρίτες παρέμεναν ζωντανοί αν και δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να το πετύχουν αυτό, έχοντας αφεθεί στην τύχη ή αλλιώς στην αστοχία του Ατρόμητου, όπως φάνηκε και στις μεγάλες ευκαιρίες των Ντε Πο και Ρισβάνη στο 65' και στο 67' αντίστοιχα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Στρούγγης, Νάτσος, Χαρίσης, Ανδρούτσος (88' Μπαένα), Ντε Πάου (74' Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Ραμπέγιο (46' Ενσικουλού), Μανούσος.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης (76' Ντζουρίτσκοβιτς), Καρασαλίδης, Κασάδο, Σόσα, Τερκί, Μουλέν, Στάρτζεον, Γουίλιαμ (50' Μπαριέντος), Εντουάρντο (69' Φοσέ), Κάστρο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share