Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ: Λυτρώθηκε και έπιασε κορυφή ο δικέφαλος!

2-0 το τελικό σκορ!

7 Δεκεμβρίου 2019 20:24
ΠΑΟΚ: Λυτρώθηκε και έπιασε κορυφή ο δικέφαλος!

Σε ένα ματς με τέσσερα δοκάρια, ένα πέναλτι που ζητήθηκε και τρία ακυρωθέντα γκολ, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο τη Ξάνθη με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπίσεσβαρ - Κρέσπο. Μετά το ισόπαλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη οι νταμπλούχοι Ελλάδος συνεχίζουν απτόητοι την κούρσα του πρωταθλήματος, δίνοντας συνέχεια σε ένα απίθανο σερί 48 αγώνων.

Κι όμως το α΄ημίχρονο της Τούμπας δεν είχε γκολ! Σε ένα πρώτο μέρος που ο ΠΑΟΚ έκλεισε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη, είχε απολογισμό τριών δοκαριών μέχρι το 25λεπτο, κατέγραψε έντεκα τελικές με έξι στο στόχο έναντι των δύο της γηπεδούχου ομάδας και μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, αποχωρώντας για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 0-0.

Θεωρητικά οι «ασπρόμαυροι» τα έκαναν όλα σωστά αλλά στην τελική ανάγνωση τους έλειψε το βασικότερο, ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε επιθετικά τα άκρα του, ρίχνοντας και τους Ακρίτες στις πτέρυγες προκειμένου να βρουν χώρους στον άξονα και το βασικότερο να... βάλουν στο παιχνίδι και τον Μαουρίσιο, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Δικεφάλου ως βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σε διάστημα 25 λεπτών, όμως, με τους «κεραυνούς» των Πέλκα (σ.σ. δις) και Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, είδαν την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Αμπάντ, ο οποίος εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς για την Ξάνθη, έχοντας αρκετή δουλειά και εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Ο ιδιαίτερα... παραγωγικός σε φάσεις ΠΑΟΚ άγγιξε και το γκολ με τον Σφιντέρσκι στο 37΄αλλά μετά από εξέταση της φάσης στο VAR φάνηκε πως ο Πολωνός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Φωτιά να ακυρώνει το τέρμα του Δικεφάλου. Λίγο πριν την ανάπαυλα, μεγάλη συζήτηση σήκωσαν και οι διαμαρτυρίες των παικτών του Δικεφάλου για χέρι του Καρασαλίδη μέσα στην περιοχή με τον Έλληνα ρέφερι να συμβουλεύεται και πάλι το VAR, δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, όπως εξελίχθηκε, ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Κάρολ Σφιντέρσκι είδαν ένα ακόμη τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο 51΄, κρατώντας «ζωντανή» την Ξάνθη, η οποία προσπάθησε να φανεί απειλητική μόνο στην κόντρα επίθεση δεδομένου πως ακόμη και η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου ήταν τοποθετημένη πάνω από τη σέντρα.

Βλέποντας την Ξάνθη και κυρίως τον τερματοφύλακα της, Αμπάντ, να έχουν... απαντήσεις στο μονόλογο των γηπεδούχων, ο Αμπέλ Φερέιρα τα έπαιξε όλα γι΄όλα, φρεσκάροντας επιθετικά την ομάδα του με την είσοδο Άκπομ - Μπίσεσβαρ αλλά και πάλι η τύχη δεν έλεγε να χαμογελάσει με τίποτα στους «ασπρόμαυρους» που είχαν και τέταρτο δοκάρι στο 77΄με τον Κρέσπο ενώ προηγουμένως είχε ακυρωθεί ένα ακόμη τέρμα του Άκπομ καθώς ο Μάτος που έκανε την πάσα, φάνηκε να βγαίνει από θέση οφσάιντ.

Τελικά, ο πολυσυζητημένος Μπίσεσβαρ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή από τον πάγκο (σ.σ. με τον Ελ Καντουρί να ακολουθεί από κοντά), λυτρώνοντας με διπλή προσπάθεια την ομάδα του, παραβιάζοντας στο 80' την εστία του ανίκητου -μέχρι εκείνη τη στιγμή- πορτιέρε της Ξάνθης. Ό,τι δεν είχε πετύχει νωρίτερα, φρόντισε να το κάνει στο φινάλε του αγώνα, σφραγίζοντας το «τρίποντο» με ένα ακόμη τέρμα για το 2-0. Αυτήν τη φορά από τον Κρέσπο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με το δοκάρι...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share