Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη!

«Αγκαλιά» στην κορυφή του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ!

1 Δεκεμβρίου 2019 21:50
Super League: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη!

Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη, για την 12η αγωνιστική της Super League.

Super League: Τρίποντο από τη βούλα για τον Παναθηναϊκό!

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο (29’) με τον Ινγκανσόν, ωστόσο στο β’ ημίχρονο οι Πειραιώτες πολιόρκησαν τα καρέ του δικεφάλου του Βορρά, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 64’ με εύστοχο πέναλτι του Βαλμπουενά, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Super League: Μπαλοθιά του ΟΦΗ στην ΑΕΚ!

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους «ασπρόμαυρους», ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ.

Η ομάδα του Μαρτίνς πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους φιλοξενούμενους και είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας (71%-29%) απέναντι στους παίκτες του ΠΑΟΚ που αρκούνταν στο να διατηρούν κλειστούς όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Ζίφκοβιτς.

Μετά το πρώτο 15λεπτο οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν το ματς, ανέβασαν στροφές και πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, δημιούργησαν προβλήματα στην ανάπτυξη τους.

Στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο ματς, όταν ο Μπίσεσβαρ επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Οι Πειραιώτες απάντησαν με ένα σουτ του Γκιγιέρμε που πέρασε άουτ, ωστόσο στο 29ο λεπτό είδαν τους «ασπρόμαυρους» να ανοίγουν από στατική φάση.

Ο Μίσιτς εκτέλεσε το φάουλ, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Ίνγκασον εκμεταλλεύτηκε το ασταθές μπλοκάρισμα του Σα και σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου γκολκίπερ, παγώνοντας το Καραϊσκάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας την ομάδα του να κάνει αρκετά λάθη στο γήπεδο και να μην μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλό του, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα πολύ νωρίς, προχωρώντας στην πρώτη του αλλαγή μόλις στο 41ο λεπτό.

Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος έβγαλε από το παιχνίδι τον Μασούρα και πέρασε στη θέση του τον Σουντανί, σε μία προσπάθεια να δώσει επιθετική πνοή στους γηπεδούχους.

Μετά την είσοδο του Αλγερινού στο ματς ο σχηματισμός των γηπεδούχων άλλαξε και από 4-2-3-1 μετατράπηκε σε 4-4-2.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο β' ημίχρονο δυνατά, προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ζίφκοβιτς, ζητώντας πέναλτι στο 49ο λεπτό για το μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή.

Ο Ισπανός διαιτητής του αγώνα συμβουλεύτηκε το VAR, απ' όπου του διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, την ώρα που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δεν δόθηκε η παράβαση.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει φρενήρη ρυθμό, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μαρτίνς στο 60' έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας στη θέση του Μπουχαλάκη τον Καμαρά, βλέποντας την ομάδα του λίγα λεπτά αργότερα να κάνει το 1-1 από την... άσπρη βούλα.

Στο 63' ο Γιαννούλης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ποντένσε, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε και η τρίτη αλλαγή του Ολυμπιακού, η οποία αυτή τη φορά ήταν αναγκαστική. Ο Βαλμπουενά αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και ζήτησε να αντικατασταθεί, με τον Γκερέρο να περνά στη θέση του στο 67'.

Με το μομέντουμ του αγώνα να είναι ακόμη περισσότερο υπέρ τους οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή στο 69ο λεπτό, όταν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Ομάρ ο Σουντανί από το πέναλτι , έπιασε κι αυτός μία κεφαλιά, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Νωρίτερα (66') ο Φερέιρα, βλέποντας την ομάδα του να έχει παθητικό ρόλο και να απειλείται και με δεύτερο γκολ έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Μαουρίτσιο στη θέση του Ελ Καντουρί και τον Άκπομ αντί του Σφιντέρφσκι.

Ο Ολυμπιακός, με τον Καμαρά να έχει δώσει άλλη πνοή στο κέντρο του, συνέχισε να πολιορκεί τα καρέ του ΠΑΟΚ,

Στο 73' λίγο έλειψε να γίνει μοιραίο λάθος, όταν ο Μαουρίτσιο έδιωξε πάνω στο κεφάλι του Γιαννούλη, από την καραμπόλα με τον Ζίφκοβιτς, όμως να μπλοκάρει την μπάλα.

Έξι λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του δικεφάλου του Βορρά έκανε σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το 1-1, στην εξ επαφής προβολή του Ελ Αραμπί, ενώ σωτήρια επενέβη στο 88' στο συρτό σουτ του Γκερέρο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ωστόσο δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι οι δύο ομάδες συνεχίζουν χέρι χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (41' Σουντανί), Βαλμπουενά (67' λ.τ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ελ Καντουρί (66' Μαουρίσιο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Σφιντέρσκι (66' Άκπομ)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share